Obituary - World Demise (1994)

Label: Roadrunner

9. Final Thoughts (4:09)
  10. Boiling Point (3:10)
  11. Set in Stone (4:53)
  12. Kill for Me (5:59)
  13. Killing Victims Found * (5:05)
  14. Infected [Live] * (5:00)
  15. Godly Beings [Live] * (2:01)
  16. Body Bag [Live] * (5:59)
Charles Manson
heeey, nog geen enkele reactie hiero!

Deze plaats was destijds mijn bijbel zo onderhand.

Met deze (voor Obituary begrippen volwassen) plaat wilden ze bands als Sepultura achterna, qua populairiteit.
Middels nieuws fot's ipv horro prenten en samples and meer groovy music, hoopten ze op de hele Chaos AD-achtige golf mee te liften richting het echte grote publiek.
Het mocht helaas niet zo zijn.

Vooral na deze cd waren ze erg teleurgesteld, vooral John Tardy.

Zonde, want het is een meesterlijke plaat die kwalitatief zeker het voornemen had kunen steunen.

Empyrium
Vreemd dat deze plaat totaal geen aandacht krijgt op MuMe. Don't Care, Final Thoughts en Kill for Me zijn toch Death Metal klassiekers.

avatar van ZOLTAR
k was ook altijd erg onder de indruk van deze plaat.

avatar van Flammazine
Empyrium schreef:

Klopt wel, maar dit album is toch ook erg wisselvallig. het titelnummer bijvoorbeeld gaat mijns inziens nergens over. en dan heb ik het niet alleen over de tekst.
van de platen die ik van hen heb,vind ik dit toch wel de minste.

avatar van jurado
..de enige maatschappij-kritische plaat van Obituary. Kwam uit toen ik de metal al vaarwel had gezegd, toch vond ik don't care erg goed.

avatar van Faalhaas
Het album heeft zeker zijn momenten met Dont Care, Final Thoughts en Kill For Me. Maar is als geheel toch te eentonig.

avatar van Kondoro0614
jurado schreef:

Waarom die keuze?

avatar van jurado
Kondoro0614 schreef:

Waarom die keuze?

Mijn interesse in verschillende muziekstijlen werd breder. Ik kan uiteraard nog steeds genieten van een pot oldschool metal hoor. ?

avatar van Kondoro0614
Zoals verwacht wist Obituary mij niet te boeien met deze vooral erg eentonige album die iets te lang duurt. En dan weet de band na 'Cause of Death' mij niet meer te interesseren waardoor ik een beetje vast loop in de zin om de marathon voort te zetten (wat ik natuurlijk wel ga doen). Nee, er waren eigenlijk maar drie echte nummers die mij wisten te bekoren namelijk 'Don't Care', 'World Demise' en 'Final Thoughts' en dat is geziene het hele album verdomd weinig en dat is balen. Nee, dit album wist mij nergens te boeien en over te halen, en ik denk zelfs dat ik er nog een te hoog cijfer voor geef ook.

Voorlopige tussenstand:
01. Cause of Death
02. Slowly We Rot
03. The End Complete
04. World Demise

avatar van Lau1986
Al bij al toch een vermakelijk album van Obituary. Het nadeel is wel de speeltijd, een band als Obituary kan wat mij betreft prima uit de voeten met 30 minuten. Het wordt namelijk al snel veel van hetzelfde. Neemt niet weg dat de groove ongeëvenaard lekker blijft.

avatar van Eddie
Wat ziet Eddie nu? Deze plaat uit 1994? Dat is 28 jaar. Wat kan je dag toch confronterend beginnen! Heb deze plaat nooit heel goed gevonden maar soms heb ik er spontaan zin in! Dus hoppa, cd uit kast, cd lade open schijfje erin en gelijk zorgen dat ook de buren wakker zijn