Black Label Society - Kings of Damnation 98-04 (2005)

Label: Spitfire

1. Losing Your Mind (5:30)
  2. Horse Called War (5:03)
  3. Between Heaven and Hell (3:24)
  4. Sold My Soul (4:55)
  5. Bored to Tears [Previously Unreleased] (4:30)
  6. Bleed for Me (5:32)
  7. TAZ (1:57)
  8. Counterfeit God (4:21)
  9. Stronger Than Death (4:55)
  10. Speedball (1:00)
  11. Demise of Sanity (3:25)
  12. We Live No More (4:01)
  13. Stillborn (3:17)
  14. The Blessed Hellride (4:34)
  15. Crazy or High (3:26)
  16. House of Doom (3:48)
  17. Takillya (0:43)
  18. Doomsday Inc. [Previously Unreleased] (4:26)
  19. SDMF [Previously Unreleased] (3:33)
  20. No More Tears * (6:56)
  21. Whiter Shade of Pale * (5:14)
  22. Heart of Gold * (3:14)
  23. Snowblind * (7:00)
  24. The Wizard * (4:44)
  25. In My Time of Dyin' * (7:30)
  26. Come Together * (3:57)
avatar van gigage
BLS staat niet bekend om zijn meest afwisselende aanpak van het gewichtige gitaargenre. Er is maar één weg en die gaat door alle trends heen, nergens aanhaken, gewoon rechtdoor.
Deze Spitfire collectie is een mooie samenvatting van zijn eerste 5 BLS albums (vanaf 1999-2004, ieder jaar 1 dus ongeveer) plus de Zakk Wylde solo (1996) en Pride & Glory plaat (1994).
Het album opent vrij kalm met wat uitstekende Southern Rock en een paar ballads om vervolgens los te barsten met Bored to tears. De heavy riffing zoals bekend bij zijn toenmalige werkgever Ozzy Osbourne neemt hier ook weer een sterke plaats in. Dat de man kan soleren zal ondertussen wel bekend zijn en met zijn meestal wat lagere rauwe typische stem zit het ook wel snor. De songs zijn echter niet op grote complexiteit of op snelheid geschoeid en dat past wel bij deze baardmans. Bij no 15 (Crazy or high), 16 en 17 gaat de storm weer wat liggen en meer akoestische riffs afgewisseld met vette riffs en gitaarsolo's (duh).
Twee tot dan toe niet eerder verschenen tracks besluiten deze meer dan prima kennismaking rock&rollercoaster ride met de gitaarmeester wylde.