John Illsley - Never Told a Soul (1984)

Label: Vertigo

1. Boy with Chinese Eyes (5:04)
  2. The Night Cafe (4:58)
  3. Never Told a Soul (5:41)
  4. Jimmy on the Central Line (4:43)
  5. Nothern Land (8:50)
  6. Another Alibi (4:23)
  7. Let the River Flow (6:16)
avatar van superessy
Briljant album!

Mark Knopfler speelt mee op 4 nummers:

Night Cafe
Never told a Soul
NoRthern Land (in bovenstaande tekst staat het verkeerd)
Let the River Flow

Deze 4 nummers zijn gewoon vergelijkbaar met Dire Straits. Ze zouden zomaar
op Love over Gold kunnen staan. De drums van Terry Williams zijn zeer duidelijk aanwezig (drumstijl a la Alchemy)

Ben erg blij dat ik dit album heb ontdekt! Een aanvulling op Dire Straits. Vooral de eindsolo van Northern Land is echt Mark in topvorm.

avatar van Fathead
Het jammere is dat de man niet zo'n prettige stem heeft, maar er staan toch een aantal sterke nummers op: Boy with the Chinese Eyes, Jimmy on the Central Line en hier al boven genoemde Northern Land (echt een weergaloze climax...).
Echter, het kan me niet over de hele linie boeien. De laatste twee tracks vind ik erg zalverig en clichématig.
Gemiddeld een 3* dus.

avatar van Metalhead99
Erg lekker rustig rockplaatje van John Illsley. Voor de liefhebbers van de Dire Straits is dit wel interessant.

avatar van Dibbel
Fijne softrock van de Dire Straits bassist John Illsley.
Sommige nummers hadden zo op een Dire Straits album uit begin jaren 80 kunnen staan.
Illsley zingt zelf, maar heeft een ietwat vlakke stem.
De nummers waar Mark Knopfler in meedoet, zijn echter wel de beste.
Beste nummers vind ik dan ook Never Told A Soul, Northern Land en Let The River Flow.
Voor de rest kabbelt dit wel lekker weg zo na het eten.
Klinkt alleen niet zo goed als de Dire Straits platen, beetje vlakke produktie dus.
Toch een fijn plaatje.
Op vinyl.

avatar van goldendream
Kijk eens aan, een nieuwe ontdekking. Ik had geen benul dat de bassist van Dire Straits ook solo een aantal albums had.
Sinds een korte tijd beluister ik ze op Spotify en bekijk ik wat beelden op YouTube. De eerste indrukken waren matig, vooral omwille van de stem. Maar geleidelijk aan klinken de albums steeds beter. 'Let the River Flow', mooi hoor, net als 'Never Told a Soul'.
John Illsley of Dire Straits 'Never told a soul' circa Oct. 1983 - YouTube (met teder akoestisch gitaarspel van Mark Knopfler)