Sippe Sibbele - Lanes (1999)

Label: Marista

1. Downstream Lane (3:17)
  2. Beautiful Silence (2:27)
  3. Spoonbill (4:26)
  4. Backstabbing Girl (3:22)
  5. Better in Bed (5:13)
  6. January Thoughts (3:05)
  7. Cuz of Me (3:17)
  8. Respect (5:11)
  9. Generations (5:07)
  10. All Days (4:42)
  11. Gold (6:53)
avatar van buckingham
Prima cd! Jammer dat Sippe Sibbele niet meer bestaat.

Sippe heet nu The Eve,en ze spelen soms nog als Sippe Sibbele!

Parlotones
Ik heb deze album al vanaf het uitkomen al in mijn bezit en vind het geweldige muziek. Ik ken geen band of muziek waarvan ik zeg 'hier lijkt het op'. Er staat 1 korte clip [1.34] van beautiful silence op you tube maar dat heet op z'n fries denk ik Ballie doe.
Heb enkele jaren geleden op Facebook ene Sippe Sibbele een bericht gestuurd met de mededeling of hij wist dat er een band naar hem vernoemd was, bleek hij zelf de zanger te zijn. Heb toen later nog een paar keer een berichtje van Sippe gehad over muziek van zijn nieuwe band The Eve. Klinkt ook niet verkeerd.
O,ja ik ben blij dat deze album eindelijk op MM staat vermeld. Gr Klaas Vos

Parlotones
Ik heb LANES weer een paar keer gedraaid en plots kwam er een krantenknipsel uit het hoesje vallen, die ik destijds waarschijnlijk uit de muziekkrant geknipt heb die toen [rond de eeuwwisseling] bij DiskiD in Zwolle op de balie lag. En dacht dat het leuk is op het hier neer te pennen.Het begint als volgt:
Goed, Sippe Sibbele trad ooit op in het Veronica televisieprogramma Live-line. Maar of dat nu iets is om vol trots in de bio te zetten? Gelukkig kunnen deze vier muzikanten uit het Friese Joure daar wel het één en ander tegenover zetten. Lanes b.v dat schitterende cd-debuut dat de OOR wel niet haalde maar toch genoeg opmerkelijke muziek bevat om zelfs de gebroeders Geurtsen, die toch het één of ander hebben meegemaakt in hun veel bewogen bestaan, met enige stomheid te slaan. Sippe Sibbele doet de jaren 80 over, maar dan geheel volgens eigen inzicht. De breed uitwaaierende toetsenpartijen van Ferdi Draaisma zijn niet het enige dat aan de wave van lui als Echo and the Bunnymen, New Order en andere vertegenwoordigers van dat rare decennium doet denken. Maar Sippe Sibbele redt zich eruit door ongewoon sterk songmateriaal en een krachtige uitvoering. Ook live, want op de planken heeft de groep een reputatie die zich uitstrekt tot in Bosnië, waar men eerder dit jaar te gast was. Overigens is de positie van toetsen tovenaar Draaisma nogal omstreden. In het juryrapport van de kleine prijs van Sneek kreeg de groep het advies om hem er maar uit te schoppen, maar in kader van de GROTE prijs kreeg-ie vervolgens de prijs voor de beste toetsenist!!! Intussen heeft hij zijn verzameling synthesizers vervangen door een stokoud Philips-orgeltje, een dito Moog-synthesizer en, voor de vreemdste geluidjes, 'n sound module. Nieuw! Nu nog directer..... EINDE....[schrijver onbekend.]
Ps Persoonlijk snap ik echt niet waarom Lanes niet het muziektijdschrift OOR gehaald heeft. Wie bepaalt dat? Wat ik ook jammer vind is, dat er van Lanes geen enkele nummer op YT te vinden is, waarom zetten ze zelf niet het album op YT? En ik mag dat zeker niet doen toch?
Heb wel eens cd's aangeschaft vroeger door leuke resensie's in OOR [voor You Tube tijdperk] die behoorlijk slechter / minder waren......

buckingham schreef:
Prima cd! Jammer dat Sippe Sibbele niet meer bestaat.

Ben het album op dit moment aan het beluisteren, en het blijft toch nog steeds prachtig.
Vind de laatste vier tracks het mooiste. Maar ik sla geen enkele song over.

avatar van Rainmachine
Dit is inderdaad een prima album van deze Friese band uit Joure. Ik heb ze verschillende malen live gezien en ook live was het een prima band. Ze waren nog bezig met een tweede album maar dat heeft nooit het levenslicht gezien. Heb de demo's wel gehoord en we zijn nog bezig geweest om het uit te brengen via Red Sun Records maar ook dat is niet doorgegaan. De band bestond uit de gebroeders Ronny en Martin Halma en Johan Jager en de naam van de drummer en bassist weet ik zo even niet meer. Volgens mij is de band ook vernoemd naar hun grootvader Sippe Sibbele Halma die in 1996 overleden is. Ronny Halma formeerde later Thoughts Create The World waarmee hij een aantal akoestische folky songs schreef. Daarna werd Thoughts Create The World, versterkt met een volledige band bezetting, omgevormd naar The Eve. Sippe Sibbele heeft sowieso invloeden van The Serenes dus als je daarvan houdt dan is dit ook wel een aanrader.