Karthago - Second Step (1973)

West-Duitsland
Label: BASF

1. Pacemaker (2:44)
  2. I Don't Care (5:46)
  3. Crosswords & Intermissions (6:44)
  4. Don't Send Me Your Money, Send Me Your Heart (5:14)
  5. Wild River (5:31)
  6. Lamento Juvenil (Start to Fight) (3:50)
  7. California Gigging (3:06)
  8. "Oberbaum" Bridge (7:39)
avatar van Corporal Clegg
Ik ken de andere albums niet van deze band maar de score van 2,5 lijkt me wat weinig. Natuurlijk de sound van dit soort Krautrockbands is wat verouderd, maar op zich is het geen slecht album in dit genre.

Mssr Renard
Dit is verre van een Krautrock-plaat. Ik snap dat mensen snel aan een Westduitse band de tag kratutrock hangen, maar Krautrock is ook vooral een genre. Eentje waar veel gebruik gemaakt wordt van electronica.

Karthago is een Amerikaanse klinkende hardrockband met wat overeenkomsten met Steppenwolf, Santana en Chicago. De band verwerkt latin, jazzrock en funk/soul/r&b in hun orgel/gitaar gedreven hardrock. Zanger/gitarist Joey Albrecht zingt ook met een volstrekt accentloze zangstem.

Ik vind de bovengenoemde mengeling van stijlen erg goed geslaagd en ik vind het een heerlijke plaat. Ik vind het zelfs consistenter en de composities vind ik beter. Hierdoor klinkt de plaat ook wat catchier en misschien zelfs wat commerciëler. Het swingt hier en daar erg lekker en de solo's van Ingo Bischoff (toetsen), Joey Albrecht (gitaar) en zelfs Tommy Goldschmidt (percussie) zijn lekker energiek