Immaculate Fools - Another Man's World (1990)

Label: CBS

1. Another Man's World (5:28)
  2. Sad (4:04)
  3. The Prince (7:33)
  4. This Is Not Love (4:05)
  5. Bad Seed (6:37)
  6. Falling Apart Together (6:03)
  7. Come on Jayne (4:27)
  8. Got Me by the Heart (6:06)
  9. Stop Now (5:34)
  10. Fighting Again (5:03)
Geen enkel bericht hier. Ongelooflijk. Men spreekt vaak over de eerste 2 platen van deze band uit Kent, UK, maar deze derde, mag er echt zijn. Hun folk-rock sound wat meer uitgediept hier, het songmateriaal in mijn ogen ook sterker. Enkel al de zalige en geweldige opener Another Man's World, wat een wereldnummer. Toen. Nu. Hier ten lande deden ze niks neen. Dat heb ik vaker met die typisch, te...wellicht, Engelse bandjes toen ja. Maar die opener dus. Waan en prachtig. Het intro, de bas die erbij komt, de woorden, de melodie, welhaast een perfecte song ja. The Prince, lekker lang ook al zo sfeervol en melodieus ja. Bad seed ook al zo'n majestueuze opbouw. Ik vind het prachtig en kan daar echt van genieten ja. Ondergewaardeerd tot en met maar niet hier ten huize. Mogen er meer volgen. Dan doel ik op positieve comments ja. Ze verdienen het ook. En ja, na een onderbreking van jaren zijn ze er weer. Of nog. Zelfs met nieuw plaatwerk. Check it out

avatar van jorro
Dit album markeerde een belangrijke periode in de geschiedenis van de band, vooral omdat het volgde op de grote bezettingswisseling na het vertrek van de gebroeders Ross. De nieuwe leden die zich bij dit album voegden, waren Barry Wickens (viool), Brian Betts (gitaar), Paul Skidmore (drums) en Ian Devlin (keyboards).

De creatie van het album vond plaats in een opnamestudio die door de band was opgezet in een boerderij (Woodhouse) aan de grens met Wales in de buurt van Ludlow. De verandering in line-up en de nieuwe opnameomgeving hebben mogelijk het geluid en de stijl van het album beïnvloed, waardoor het zich onderscheidt van het eerdere werk van de band.

Hoewel ik geen informatie kan vinden over specifieke details over de nummers, thema's en kritische ontvangst van het album vertegenwoordigt het een belangrijk onderdeel van de discografie van Immaculate Fools. "Another Man's World" heeft de alternatieve pop/rockstijl van de band laten zien.

Het is wel bijzonder dat de band in Nederland nooit echt populair is geworden. De statistieken op Music Meter spreken voor zich. Dumb Poet heeft het meeste stemmen, namelijk 12. Op RYM scoort dit album juist het beste. Voor meer informatie over het album en de geschiedenis van de band, kun je hun Wikipedia-pagina bezoeken en hun AllMusic-profiel. Die bronnen geven een uitgebreid overzicht van de evolutie van de band, inclusief hun albums en de context waarin ze werden geproduceerd.