Skit Slam & The Beatnikz - A Blessing in Disguise (2009)

Label: Freedom (I)

14. Concrete Jungle
  15. Fresh of the Ice

met CJ

16. Just Like You

met Sticky Fingaz en Cymarshall Law

avatar van MJ_DA_MAN

Nog nieuws hierover doorgekregen van de heren, Seedorf?

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind hem wel de mindere van Eveliven Sound, maar alsnog een erg aardige MC. The Beatnikz zijn natuurlijk geweldig, op Freedom waren de producties meer dan prachtig.

MJ_DA_MAN schreef:

Nog nieuws hierover doorgekregen van de heren, Seedorf?

Nee niet echt, alleen dat de releasedate (1 januari) nog niet vast staat.
Er zijn wel al een aantal tracks gelekt. Zo is het nummer met Sticky Fingaz en Cymarshall Law al een tijdje te beluisteren op youtube, en is er een videoclip opgenomen van het nummer Ghetto Liven.
Op de Myspace-page van Skit Slam is ook het een en ander te beluisteren.

avatar van Seedorf
Leuke clip btw. Klinkt weer erg lekker.

Skit slam And The Beatnikz are planning a tour in januari, we are trying to get to holland... Anybody connected in here??

Ps. BUY THE ALBUM, HEHEHE

Poppekontje
Oei, zou nice zijn jongens!

avatar van Rhythm & Poetry
Wat ik nog steeds erg in de muziek van Everliven Sound kan waarderen (en dus ook in die van Skit Slam) is de oprechtheid en plezier. Raps komen recht uit het hard, helaas zijn zowel Skit als Cy niet de beste lyricisten en hebben ze ook niet de meest fraaie stem. Hier en daar gaat een refreintje de mist in, is het tekstueel toch echt wat aan de slappe kant en past de reggae stijl op sommige nummers niet echt bij zijn stem. The Beatnikz doen het redelijk, maar ik vind het vooralsnog minder als op Freedom. Zomerse, vrolijke klanken doen het goed bij mij; echter hier en daar is een nummer te eentonig.

Alles bij elkaar is het zeker een voldoende waard, kan het zeker in de zomermaanden nog wat gaan groeien (ik ga de plaat echt wel vaker opzetten) maar is het niet van een groots niveau.

avatar van MJ_DA_MAN
Waarom heeft nog niemand mij een pindakaas-link gestuurd (heb hem namelijk niet zien staan op HHB) ?

avatar van Rhythm & Poetry
Volgens mij is deze nergens te downloaden.

avatar van Osiris Apis
Heb jij een promo gekregen?

Mijn dank, Seedorf .

avatar van Seedorf
Album is uitgesteld tot 1 februari.

avatar van MJ_DA_MAN
Gewoon een leuke plaat, maar het mag duidelijk zijn dat het beter had gekunt. Skit Slam vind ik een betere MC dan Cymarshall Law (hou er alleen niet van als ze Bob Marley gaan immiteren, is helaas ook een paar keer het geval op dit album), maar hij klinkt toch best eentonig een gehele plaat lang. Meer gastartiesten waren daarom wel welkom geweest. Maar vooral The Beatnikz kunnen beter dan dit, dat hoort iedereen die ook het Everliven Sound-album heeft gehoord. Gewoon fijne producties bij vlagen, maar iets teveel op ''safe'' gespeeld door de heren. Ook mis ik af en toe de kracht die de producers hadden op Freedom, waardoor er ook geen uitschieters opstaan. Dat in combi met Skit Slam zorgt ervoor dat ik af en toe mijn aandacht verlies. Maar nu gaat het te negatief klinken want het plaatje luistert fijn weg, slecht is het nooit en Slam is gewoon een leuke MC verder. Ik ga verder met hetgene waar ik in 2008 mee gestopt ben: het uitdelen van 3,5* (zit dichter bij de 3 dan 4).

Rene1979
Begon vol goede moed aan deze plaat.
Uitslag.
Leuke plaat maar mij net iets te reggea achtig zoals de mc zich soms profileert. Terwijl ik zijn flow wel superlekker vind en de beats ook. Had hij dat reggea niet gedaan had hij zeker een hoger cijfer gekregen.

avatar van Osiris Apis
Ik heb gisteren dit album geluisterd. Maar de reggae manier van zingen vind ik ook irritant. De producties vind ik op dit album ook minder dan Everliven Sound. Skit Slam kan ook niet een album is zijn eentje dragen.