Cachexic - Crazy Orange Nukes (2008)

geen stemmen

Dance / Electronic
Label: Zeta-1

1. Crazy Orange Nukes (4:07)
  2. I Am Mad (3:13)
  3. Kik Meistar (4:12)
  4. When I Close My Eyes (8:38)
lambf
Tracks 1 and 2 are mega-experimental Industrial-Hardcore, track 3 is hard IDM made with kicks alone, and track 4 is Ambient/IDM.

Thomas Ponder, sympathieke gast, maar overdrijven kan hij wel. Mega-Expirimental ? ehhh... Het mag dan wel lekkere hardcore zijn, maar eigenlijk is het maar een slap aftreksel van zijn hardere werk. Vrij standaard UK hardcore met hier en daar wat hardere en snijdende geluiden die zijn weg van de Industrial kent. Alleen aan het einde word het een beetje interessant wanneer hij met de beats gaat klooien en ze een ander tempo en ritme aannemen. Het volgende nummer is wat dat betreft wel beter. Het nummer zit wat steviger in elkaar, de voice-sample is beter - alhoewel nog steeds erg kinderachtig. Verder merk ik wel, wanneer de beats wat meer gaan "swingen" en dus wat minder rechtlijnig na elkaar geloopt worden dat het een stuk interessanter worden.

Kik Meistar zou een IDM nummer moeten zijn, maar dat is het geenszins. Wel het eerste nummer wat indruk maakt. Qua beats verschilt het niet van het voorgaande nummer, maar qua compositie zit het nummet beter in elkaar. De beats zijn speelser, minder rechtlijnig en zo wint het nummer zeker aan inhoud. Gelukkig is hier ook de voice-sample ontweken, want dat zou hier niet gepast zijn. En dan, het laatste nummer. Het mag dan raar klinken van een niet Ambient liefhebber, maar dit nummer vind ik wel het beste, iedergeval vanwege de afwisseling. Qua sfeer steekt het sowieso de andere nummers neer. Goed, het is nog steeds een glad nummer waar veel op aan te merken is en is zelfs (erg) kitscherig , maar die piepjes en de lichte, op achtergrond geplaatste, beat klinken lekker warm en helder.