Ry Cooder - The UFO Has Landed (2008)

Alternatieve titel: The Anthology

Rock / Roots
Label: Rhino

1. Get Rhythm (3:18)
  2. Low--Commotion (3:11)
  3. Available Space (2:13)
  4. On a Monday (2:57)
  5. Do Re Mi (3:01)
  6. Which Came First (3:47)
  7. The Very Thing That Makes You Rich (Makes Me Poor) (5:29)
  8. Down in Hollywood (4:17)
  9. Smells Like Money (2:28)
  10. Let's Work Together (3:12)
  11. I Got Mine (4:28)
  12. Cherry Ball Blues (4:12)
  13. Jesus on the Mainline (4:11)
  14. Tattler (4:20)
  15. Teardrops Will Fall (3:07)
  16. Maria Elena (4:32)
  17. Jesse James (5:04)
  18. Paris, Texas (2:54)
  19. Theme from Southern Comfort (3:47)
  20. Tamp' Em Up Solid (3:21)
  21. Billy the Kid (3:48)
  22. Crazy 'Bout an Automobile (Every Woman I Know) (5:05)
  23. Drive Like I Never Been Hurt (4:07)
  24. Feelin' Bad Blues (4:16)
  25. Boomer's Story (4:15)
  26. How Can You Keep Moving (Unless You Migrate Too) (2:29)
  27. Alimony (2:56)
  28. Kanaka Wai Wai (6:03)
  29. Theme from Alamo Bay (5:09)
  30. Dark End of the Street (3:26)
  31. Why Don't You Try Me (4:58)
  32. Poor Man's Shangri-La (5:27)
  33. Going Back to Okinawa (4:43)
  34. Little Sister (3:48)
avatar van bawimeko
Ook alweer een jaartje of veertig actief in de rockwereld en na wat omzwervingen in de blues in de jaren '60 in Taj Mahal's band even in beeld als Stones-gitarist (maar hij speelde te hard naar Richards' smaak). Waarom krijgt deze man niet meer aandacht? Waarom zijn z'n albums niet geremastered? Dit is misschien een eerste aanzet...een goeie dwarsdoorsnede van zijn muziek; van gezellige tex-mex tot sfeervolle soundtrack-muziek, soul en country-folk...
Prima geremastered door zoon Joachim!

avatar van LucM
Omdat ik nog niet veel heb van Ry Cooder (3 reguliere albums waaronder zijn samenwerking met Buena Vista Social Club) heb ik mij deze compilatie-2CD aangeschaft. Prachtige dubbelaar van Rhino, prima samengesteld en mooi boekje.
Het oergezellige "Get Rhythm" en de Presley-cover "Little Sister" zijn wellicht de meest bekende nummers daaruit, maar deze compilatie toont vooral aan dat Ry Cooder een veelzijdige artiest is die veel sfeer in zijn werk kan brengen en vele stijlen aan kan : blues, country, tex-mex en rock. Als je een compilatie koopt voor eindejaar, laat het dan deze zijn!

Father McKenzie
@ LucM, je weet toch dat het oergezellige Get Rhythm ook een cover is.... van Johnny Cash??

Euh, inderdaad, prima compilatie!

avatar van LucM
Inderdaad, "Get Rhythm" is oorspronkelijk een nummer van Johnny Cash in zijn Sun-periode (deze versie heb ik niet). Ry Cooder maakt vaker gebruik van covers die hij helemaal naar zijn hand zet.

bobbee
Ik had een paar jaar geleden voor in de auto en voor thuis een verzamel cd gemaakt van zijn mooiste nummers. Opvallend veel staan er op deze cd. Verder zijn ze ook mooi achter elkaar geplaatst. Voor mij zijn de mooiste nummers die in de lijn liggen van Paris Texas en natuurlijk 'Theme from Southern Comfort'. De stilte en slide. Je waant je echt in de swamps. Prachtplaat!

Father McKenzie
Toch erg blij dat ik deze uit Nederland meebracht, afgelopen weekend, wàt is dit een prima verzamelaar, zeg!

avatar van platedraaier
Fijne verzamelaar van deze man. Ik heb lang getwijfelt of ik een aantal originele albums zou aanschaffen of deze best of. Het is deze geworden, omdat ie gewoon voldoet. Af en toe ben ik in een relaxte bui en dan kan ik mooi dit plaatje opzetten.

avatar van HansVon
Het gekke is dat ik de door mij heftig bewonderde muziekDVD en ook de CD van Buena Vista Social Club met Ry Cooder al zo lang in bezit heb, en toch nooit iets van RC aangeschaft ?
Na wikken en wegen dit dubbelalbum gekocht en geen spijt! Lekkere muziek want die man weet mooi met zijn gitaar om te gaan!