Last Step - 1961 (2008)

9. 30TH
  10. Showboat
  11. Shoreline Gold
  12. Cakey
Ik was best enthousiast over het eerste Last Step album, maar hier loop ik nog niet zo warm voor (hoewel ik de artwork wel origineel vind ).

Afgaande op de samples op de Planet Mu site lijkt dit album qua geluiden en stijl namelijk nogal op zijn voorganger, al is dit album misschien nog wat chaotischer.

Het klinkt niet slecht, maar het lijkt me wel meer van hetzelfde. Vooral het gebrek aan variatie in de gebruikte geluiden/samples weerhoudt mij er voorlopig van dit album eens aan een grondige inspectie te onderwerpen.

Wellicht bedenk ik me nog, maar voor nu dus geen beoordeling.

Inmiddels toch maar eens helemaal geluisterd en zoals ik al dacht is het meer van hetzelfde. Het hangt teveel rondom dezelfde geluiden heen.

Er zitten zeker dingen tussen die lekker klinken, maar bij een aantal nummer slaat het zo snel en vaak om in flauwe of chaotische stukken, dat zo'n nummer er eigenlijk een beetje door verknald wordt (en ik het waarschijnlijk ook niet echt vaak meer op zal zetten).

Typisch zo'n 3 sterren plaat dit; niet onder de maat, maar ook zeker niet ruim erboven. Over het eerste album was ik best enthousiast, maar één Last Step album is voor mij blijkbaar ook wel voldoende.

3* met weinig kans op verandering