UB40 - Greatest Hits (2008)

Reggae / Pop
Label: Virgin

1. (I Can't Help) Falling in Love with You (3:26)
  2. One in Ten (4:33)
  3. Red Red Wine [Edit] (3:04)
  4. If It Happens Again (3:43)
  5. Here I Am [Come and Take Me] (4:04)
  6. Sing Our Own Song [Edit] (4:00)
  7. I Got You Babe (3:09)

met Chrissie Hynde

8. Groovin' (Out on Life) (3:48)
  9. My Way of Thinking (3:23)
  10. The Way You Do the Things You Do (3:02)
  11. Higher Ground (4:21)
  12. Please Don't Make Me Cry (3:26)
  13. Kingston Town (3:50)
  14. Come Back Darling (3:28)
  15. Don't Break My Heart (3:50)
  16. Cherry Oh Baby (3:17)
  17. Breakfast in Bed (3:20)

met Chrissie Hynde

18. Rat in Mi Kitchen [Edit] (3:06)
  19. Homely Girl (3:25)
  20. Until My Dying Day (3:53)
  21. Swing Low [Radio Edit] (3:26)

met The United Colours Of Sound

avatar van Rhythm & Poetry
Mijn favoriet staat er helaas niet op (Where Did I Go Wrong). Moet ook eerlijk bekennen dat ik er niet alles van ken maar een hoop nummers heb ik (of mijn ouders) op cd. Kingston Town is op deze verzamelaar mijn favoriete nummer.

avatar van Madjack71
Zoals bij elke verzamelaar waar dan ook, mis ik toch wat sterke nummers uit hun begin periode. Toen ze m.i op hun best waren. Food for thought en Many rivers to cross ontbreken en I'll be your baby tonight met Robert Palmer en King en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar goed het blijft altijd een keuze en deze verzamelaar doet het niet geheel voor mij. UB40 heeft er op zich een vak van gemaakt om oude nummers te coveren en het een eigen gezicht te geven. Dat moet ik ze nageven is ze redelijk vaak gelukt (Red red wine/Homely girl/Falling in love with you/I got you babe.

I.i.g ik prefereer hun begin periode. Maar voor een stelletje werklozen destijds hebben ze het ver geschopt, dankzij het formuliertje Uemployed Benefit 40. Daarvoor r.e.s.p.e.c.t.

Behoorlijk overbodige verzamelaar en bovendien rampzalig samengesteld.
De afwezigheid van Food For Thought is een blunder van formaat.

Jack in the Box
Mijn favoriet I've got mine staat er ook niet op.
Rond dezelfde tijd verscheen er ook nog een verzamelaar met de titel Best of Labour of Love, een samenvatting van de 3 Labour of Love coveralbums. En Love Songs.
Greatest Hits laat ik gewoon liggen. Wel ben ik nieuwsgierig naar Labour of Love IV dat 1 februari zal verschijnen. Ik ben benieuwd naar het materiaal, maar ook wie de zanger is. Is Ali Campbell alweer terug bij UB40?