20 Nummer 1 Hits (1974)

4. Chi Coltrane - Go Like Elijah
  5. Rod McKuen - Without a Worry in the World
  6. Redbone - We Were All Wounded at Wounded Knee
  7. Golden Earring - Back Home
  8. Sharif Dean - Do You Love Me?
  9. Johnny & Rijk - De Bostella
  10. Fleetwood Mac - Albatross
  11. Gerard Cox - 't Is Weer Voorbij die Mooie Zomer
  12. Peret - Borriquito
  13. Scott McKenzie - San Fransisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)
  14. Alexander Curly - I´ll Never Drink Again
  15. Georgie Fame en Alan Price - Rosetta
  16. Waldo de los Ríos - Simfonia No. 40 en Sol Menor
  17. Dave & Ansil Collins - Double Barrel
  18. George Baker Selection - Dear Ann
  19. Greyhound - Black & White
  20. Anarchic System - Popcorn
Father McKenzie
Verdomd goed samengestelde verzamelaar met golden oldies.

avatar van kaztor
Dit is van het soort ontzettend foute muziek afgewisseld met enkele terechte popklassiekers.
Ik zou het in ieder geval niet afzetten als het op staat.

Altijd leuk om dit soort platen tegen te komen op de site. De hoezen zijn zoveel leuker en creatiever dan al die Hitzones...

avatar van LucM
Dat zijn inderdaad allemaal zonder uitzondering geweldige songs of in het slechtste geval leuke foute nummers. Toen stond er nog echt goede muziek in de hitlijsten. In die Hitzones van tegenwoordig kun je de goede nummers op de vingers van één hand tellen.

avatar van Madjack71
Goed samengesteld en ademt prima de sfeer uit die tijd. Leuk om Alexander Curly met I'll never drink again tegen te komen.
Zou het zelf echter niet aanschaffen, met het gemak van internet tegenwoordig.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Er staan maar 19 nummers op!

avatar van mafketel
Hier op MuMe wel ja, maar op het album zullen het er toch wel 20 zijn ?

avatar van kareltjemusic
Arcade en K-tel probeerde in de jaren 70 tientallen van deze verzamelaars aan de man te brengen.
Het enige grote nadeel is de kwaliteit van de lp's
die was aanbarmelijk slecht. Doordat er 10 track op 1 kant moesten komen te staan, waren de groeven erg op elkaar geperst.
Dit betekende dat de lp's zeer zacht klonken, en dat er bijna geen dynamiek inzat.
De titel keuze was over het algemeen wel redelijk voor die tijd

avatar van Editoor
Het zijn er 20. Ik heb de ontbrekende track toegevoegd.

avatar van sq
sq
19 ipv 20

** heeft meteen de plaat uit de kast gerukt **

Johnny en Rijk vergeten En hij staat er al wel een jaar op! Tjsa, handwerk hè?

avatar van Dibbel
Jaa, 20 Nummer 1 Hits. Elpee nr. 25 van Dibbel. Uit 1974 en deze hebben allemaal de eerste plaats van de Top 40 gehaald. Dit was het jaar dat Arcade en K-Tel de markt van de verzamel-elpees vast in handen kregen.
Iedereen kocht deze elpees toen wegens waar voor je geld.
Maar zoals Kareltje al opmerkte: doordat er eigenlijk te veel muziek op staat, klinkt het wat dunnetjes (weinig bas) en ook werden de nummers wat te snel weg-gefaded.
Ik heb nog veel, erg veel, van dit soort elpees (meestal met leuke hoezen) en zal zeker proberen er nog een aantal hier op de site te zetten. Probleem is alleen om van dit soort elpees de goede hoezen erbij te vinden. Een ander probleem is meer zin dan tijd...
Voor de rest is dit een erg goede verzamel-elpee met zeker 12 goede nummers. Uiteraard de Earring, Fleetwood Mac, Scott McKenzie en Shocking Blue (behoeven geen toelichting). Verder het meebrullertje She Likes Weeds (ja, Nederwiet) van The Tee-Set, de monumentale pianorocksong Go Like Elijah van de blonde schoonheid Chi Coltrane (vorig jaar nog in Breda opgetreden, helaas niet gezien), de hese depressieve homo op gymschoenen RodMcKuen met een prachtige ballad Without A Worry In The World, de zomerhit van '71 Borriquito (kras mun kont, duudeljoo) van het Spaanse Peret, We Were All Wounded at Wounded Knee van de Indianenrockgroep Redbone, Dave & Ansil Collins met de hele aparte reggae Double Barrel
(I Am The Magnificent!), Alexander Curly (jazeker) met I'll Never Drink Again (my eyes are red, my throath is dry and there are nails inside of my head) en het ontroerend naieve Black And White van Greyhound (ook een soort reggae). Verder nog Gerard Cox met City Of New Orleans van Arlo Guthrie (guilty pleasure), de te kleffe Frans-Algerijnse Belg en ultieme eendagsvlieg Sharif Dean (iedereen kent dit liedje), een van de versies van Popcorn (kent ook iedereen), de carnavalshit van 1967 (de hit van het jaar) van Johnny (R.I.P.) en Rijk (R.I.P.), de Phillysound van The Three Degrees, het meezingertje Rosetta (are you betta, are you well well well) van Fame and Price en de George Baker Selection met Dear Ann (whyyyyyyyyyy can't we live in peace, or must I beg you on my knees)(ook een guilty pleasure) en nog het hele orkest van Waldo de Los Rios. Geen een echt slecht nummer eigenlijk.
Heb een paar clipjes bijgevoegd.

avatar van nlkink
Een allegaartje, deze verzamelaar van Arcade. Diverse nummer 1 hits uit de periode van 1967 tot en met 1974. Het vliegt qua stijlen alle kanten op. De Bostella van Johnny & Rijk, Back Home van Golden Earring, Gerard Cox met 't Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer, Fleetwood Mac met Albatross, Waldo de Los Rios die W.A. Mozart even in de kont @#$@ met zijn versie van Simfonia No. 40 en Sol Menor en werd en passant beloond met een dodelijk auto-ongeluk en Redbone met We Were All Wounded at Wounded Knee. En zo gaat het maar door. Wie was er in die tijd zo breed georiënteerd dat hij/zij zo'n samengesteld album aanschafte? Je kunt natuurlijk nooit alles leuk vinden maar om carnavalskrakers tegenover rock te zetten is wel extreem.

avatar van caravelle
Ik weet niet hoe het kwam maar bij ons stond deze gewoon in de platenkast. Aangezien mijn ouders collectie niet verder kwam dan Cliff Richard, Paul Anka, Fats Domino, Jamel Last..........moet deze daar per ongeluk daar zijn beland. Ik heb deze altijd wel kunnen waarderen. Nummer 13 ging volgens mijn moeder over hippies? Geen idee wad dat was maar wel een favoriet net als 1, 2 , 6, 7 en 17.

avatar van nlkink
Inderdaad, 13 ging over de hippies. San Francisco was in 1967 even de hippiehoofdstad van de wereld. Tegenwoordig verkoopt San Francisco zich o.a. als Gay Capital City of the World!
Mijn favorieten: 2, 6, 7, 10 en 15. Vooral de laatste in het rijtje zong ik graag mee als 7-jarig kereltje. Alleen het refrein dan, he?

avatar van caravelle
Dat van 15 herken ik ook.

avatar van teus
De werkelijkheid .....(bron; Veronica Top 40) uit de praktijk...18 nr 1 hits+2 nr 2 hits
nl. 18 en 19 hebben de Top nooit gehaald

Leuk trouwens die K-tell etc Revival hier op MM

Komkommertijd teus.

avatar van nlkink
Het einde van de revival is al weer in zicht want ik kan geen titels meer vinden.......

Edit: Heb weer een nieuwe zoekmethode. Het blijkt dat ik nog wel een aantal K-Tel verzamelaars kan opsporen. De Arcade verzamelaars uit de specifieke periode 1972-1977 heb ik nu allemaal. Tenminste, degene die hier zijn opgevoerd.