De cover werkt de indruk dat dit uit de jaren '90 komt, alhoewel dat zich niet helemaal laat rijmen met de naam van de rappper. Wat je verder ook mag denken, deze EP bevat Grime. Nou is dat niet een genre waar ik spontaan een gat in de lucht bij ga springen, dus ik had zo mijn twijfels. De producties zijn over het algemeen dubstep, maar soms zijn ze meer uptempo, alhoewel dat wel ligt aan wie het nummer geproduceerd heeft. Op vocaal gebied zit het meer dan goed Durrty Goodz is een erg vaardige rapper is en me qua flow een paar keer behoorlijk verbaasd en heeft een vrij vlakke stem maar deze bevat wel een reggae klank.
Hoewel de EP aardig begint en al laat zien dat Dirrty Goodz vaardig is met zijn snelheid, is het nog vrij rustig in vergelijking met
The Weather Man, welke echt indrukwekkend is qua flow, vooral omdat hij erg snel rapt zonder dat het aan kracht inboet, wat soms nog wel eens wil gebeuren als rappers snel willen rappen. Welke ook komt omdat de opzet van beide nummers anders is. De producties zijn hier nog niet dubstep, maar dat komt omdat het niet zou passen. Dat is bij
Take Back the Scene wel anders. Snelle raps over trage dubstep met vrij veel breaks. Let er wel op dat je bij dit nummer je bas helemaal opendraait, want anders mis je een hoop.
The Youngers word helaas doordat er een kindje rapt met een verschrikkelijk vervormde stem. Het nummer wil overkomen als gevoelig, waardoor op de achtergrond ook klassieke zang is toegevoegd, maar is eigenlijk alleen maar vervelend.
Een nummer met lekker vette dubstepproducties is
License to Skill. Alhoewel ik de bassen al een keer gehoord had bij Boxcutter en de bas wel minder vet is dan bij het vorige dubstepnummer, houd ik hier meer van. Qua raps en samples is dit nummer wel minder helaas. Vooral dat refreintje is jammerlijk slecht. Ook
Boi Dem is dubstep, maar bevat harde breaks die lekker fris overkomen. De raps zijn hier vrij traag voor Dirrty's doen, waardoor de raggeaklank wat meer doorschemert. Toch is het wat minder dan het snelle, maar gelukkig word ik op mijn wenken gediend en is
Axiom weer doorspekt met snelle, adrenalineverhogend raps. Ook qua productie vind ik het nummer beter (ja, ook dubstep

) dan het vorige nummer omdat de bas hier dieper is en meer doorgalmt. Heerlijk nummer, welke ik na The Weather Man het sterkste vind en is productioneel zeker een van de betere nummers. Af en toe worden er grappige grapjes uitgehaald door af en toe een fade out te gebruiken.
Switching Songs II (The Good O'l Days) is een mix van de bekendste Grime producties waar Durrty Goodz overheen rapt. Ik vraag me af of ik het wel in mijn beoordeling moet meenemen hmmm. Het is wel leuk om te horen, zeker doordat er een hoop verschillende bassen voorbijkomen. Ik zou eigenlijk wel willen weten welke nummers hier zijn gemixt, want hoewel het begin duidelijk word gedomineerd door Durrty Goodz en Dizzee Riscals I Love U ook nog eens voorbijkomt, zijn er nog een heleboel producties welke ik graag in hun originele staat zou willen horen.
Het laatste nummer alweer. Lekker vette dubbassen weer en harde breaks, maar er komen meer elementen van andere genres voorbij. Zo is er lichtelijk wat ambient in gekropen en af en toe komt er ook een viool voorbij. Later in het nummer komt er ook nog vrouwelijke zang bij, wat hier goed past. Qua sfeer is dit het beste nummer en het is een erg goede afsluiter.
O, dit was niet het laatste nummer haha, shit, nu moet ik mijn bericht aanpassen. Hierachter komt nog een erg lekker nummer. Ook deze is qua sfeer erg mooi en gevoelig. De bassen zijn hier meer brommerig en de raps zijn dit keer ook vrij gevoelig. Gelukkig is hier een harde break aan toegevoegd om wat tegenwicht te geven, zodat het niet flauw word. Poeh, wat een hoop sfeer zeg.