Eddie Gale - Black Rhythm Happening (1969)

Jazz
Label: Blue Note

1. Black Rhythm Happening (2:53)
  2. The Gleeker (2:16)
  3. Song of Will (3:08)
  4. Ghetto Love Night (5:05)
  5. Mexico Thing (5:08)
  6. Ghetto Summertime (3:13)
  7. It Must Be You (5:44)
  8. Look at Teyonda (9:33)
avatar van Tony
Eddie Gale, lid van Sun Ra's Arkestra eind jaren '60 van de vorig eeuw, heeft in die tijd ook 2 albums voor Blue Note opgenomen als bandleider. Het zijn vrij obscure, maar tegelijkertijd baanbrekende albums in de jazzmuziek van die periode. Dit is, net als de voorganger, geen 'mooi' album om te beluisteren, het swingt totaal niet lekker, maar het schuurt en het wringt juist constant, met een tegen het vals aan zingend dames ensemble en allemaal irritante toeters en bellen. Maar allemachtig, wat is dit een intrigerend album. En niemand minder dan meesterdrummer Elvin Jones achter de drumkit. Ik ga deze dus toch maar eens op vinyl proberen te scoren. Blijf hem namelijk opzoeken op Spotify, dat zegt ook wat, he? Wordt vervolgd.