Yes - The Word Is Live (2005)

Label: Rhino

1. Then (BBC 1970) (5:25)
  2. For Everyone (BBC 1970) (4:45)
  3. Astral Traveller (Gothenburg 1971) (7:24)
  4. Everydays (Gothenburg 1971) (11:01)
  5. Yours Is No Disgrace (London 1971) (11:45)
  6. I've Seen All Good People (London 1971) (7:52)
  7. America (London 1971) (16:21)
  8. It's Love (London 1971) (11:07)
  9. Apocalypse (Detroit 1976) (3:08)
  10. Siberian Khatru (Detroit 1976) (10:11)
  11. Sound Chaser (Detroit 1976) (11:17)
  12. Sweet Dreams (London 1975) (6:22)
  13. Future Times / Rejoice (Oakland 1978) (6:59)
  14. Circus of Heaven (Oakland 1978) (4:52)
  15. The Big Medley (Time and a Word / Long Distance Runaround / Survival / the Fish (Schindleria Praematurus)/Perpetual Change / Soon) (Inglewood 1978) (25:53)
  16. Hello Chicago (Tour Song) (Chicago 1979) (2:11)
  17. Roundabout (Chicago 1979) (8:42)
  18. Heart of the Sunrise (Oakland 1978) (10:56)
  19. Awaken (Chicago 1979) (17:53)
  20. Go Through This (New York 1980) (4:21)
  21. We Can Fly from Here (New York 1980) (6:46)
  22. Tempus Fugit (New York 1980) (5:53)
  23. Rhythm of Love (Houston 1988) (6:42)
  24. Hold On (Houston 1988) (7:24)
  25. Shoot High, Aim Low (Houston 1988) (8:27)
  26. Make It Easy / Owner of a Lonely Heart (Houston 1988) (6:09)
Beste Michel, je hebt vannacht de hele verzameling van Yes doorgeploegd. Heb je al de cd's of of beluisterd of was dit nou een soort inhaalslag om al je "vergeten" muziek te beoordelen. Ik vind deze beoordelingsreeks nogal echt kort door de bocht. En yes I'm a Yes fan/liefhebber!!!

beaster1256
als grrot yes fan in de beginjaren 70 en wat minder in de jaren 80 met een kleine heropleving met het briljante keys to ascension had ik gezien dat ik yes hier schromelijk over het hoofd gezien had , ik heb bijna alles van yes op cd , en besloot om kotr mijn zin te zeggen over de cd's en /of platen die heb van de band , hoe later in het uur des te korter de besprekingen , want ik denk dat echte yes fanatiekers het werk zelf wel genoeg kennen , verder heb ik ze een keer of 7 of 8 live gezien , en live zijn ze verschrikkelijk goed !

Thanx beaster. Nu begrijp ik het. En "live" zijn ze idd fantastischhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van kaztor
Cd 1 van deze collectie gehoord. Het geluid verschilt nogal, maar goed is dit zeker.
De versie van Everydays laat het origineel in het stof bijten. Geweldige uitvoering!
America heeft er een nieuw tussenstuk bij dat ook goed werkt.

avatar van kaztor
Ik ben hier heel wat enthousiaster over dan AllMusic met hun 2,5-rating. Heerlijke uitvoeringen van minder voor-de-hand-liggende nummers. Ik heb het gevoel dat hier een alternatieve tocht door hun loopbaan te horen is aan de hand van goed uitgekozen live-momenten van onderbelichte tournees.
Voer voor de fans die ook de andere reguliere live-albums kunnen waarderen.

avatar van B.Robertson
Ik ben er wel over te spreken. Heb deze box op marktplaats gekocht voor 20 euro. Drie cd's lang genieten van Yes door de jaren heen. De geluidskwaliteit valt over het algemeen goed te doen en men krijgt alle bezettingen van Yes te horen t/m de Trevor Rabin periode. De eerste 2 nummers zijn dus nog met gitarist Peter Banks. Het tweede nummer is al wat pre-Starship Trooper daar ze het volgende zingen: Loneliness is a pow'r that we possess to give or take away forever. All I know can be shown by your acceptance of the fact there shown before you. As I see a New day in me, I can also show if you and you may follow. Dat stukje tekst is later voor het deel Disillusion van Starship Trooper gebruikt en op naam gezet van Chris Squire.
Van de eerste disc zijn Everydays en America mijn favorieten door de lang uitgesponnen uitvoeringen. als geheel vind ik de tweede disc de mooiste van de box met als hoogtepunten Sound Chaser en een niet te versmaden medley van ruim 20 minuten. De derde disc bevat mijn twee favoriete Yes nrs: Heart of the Sunrise en Awaken, prachtige uitvoeringen. Het gedeelte uit de drama tijd is ook interessant met twee nrs. die ze niet op die plaat hebben gezet: Go Through This en We Can Fly From Here. Men sluit af met een blok uit de Big Generator periode, het publiek staat hier ietwat teveel op de voorgrond maar toch weer een knap, vakkundig blok muziek. Al met al een kostbaar bezit voor de Yes fans.

avatar van B.Robertson
Zit momenteel wel in een Yes-bui dankzij Yes' 50th Anniversary album, maar deze 'The Word Is Live' doet me toch wat aan als een veredelde bootleg die het vooral moet hebben van nummers die weinig gespeeld zijn zoals Soundchaser, Future Times, Shoot High Aim Low. Ben er verder niet meer zo lovend dan toen ik eerder bericht schreef.