Kopyright Liberation Front - Waiting for the Rights of Mu (1997)

geen stemmen

Electronic
Label: Echo Beach

1. Waiting (42:39)
  2. The Rites of Mu (29:24)
avatar van Rumour
Zonder twijfel de meest vage CD die ik heb, en naar verluidt een collector's item bootleg die in een oplage van 3333 stuks in de winkels is beland.

Behalve het fijne stadion-begin van The Rites of Mu is er geen vergelijking te trekken met The White Room, het lijkt veel meer op Chill Out. The Rites of Mu verhaalt (in de stijl van Martin Sheen in Apocalypse Now) over een mysterieuze bijeenkomst die The KLF zou hebben georganiseerd. Heel apart, maar toendertijd als KLF-fan was ik blij verrast dat ik 'm in een platenzaak zag staan en is ie leuk voor de heb.

Gregson
Schijnt ook dat Cauty en Drummond geen toestemming hebben gegeven voor de release en dat daarom een groot deel terug gehaald zijn uit de winkels. Gaat op Discogs voor 85 eurootjes weg. Maar een stuk vager dan meesterwerk 'Chill Out', maar niet minder mooi en intrigerend.