Nirvana - Local Anaesthetic (1971)

Verenigd Koninkrijk / Griekenland
Label: Vertigo

1. Modus Operandi (Method of Work) (16:08)
  2. Home (19:09)
avatar van ariedirk
een geniale psychedelische plaat

Pieter Paal
Ik heb deze CD van het Duitse Repertoire-label zojuist voor € 5 uit de afprijsbakken gehaald en ik ben erg nieuwsgierig.
Er schijnt een hele run te zijn op het swirl-label van Vertigo. Ik heb nog ergens een blad liggen met alle hoezen en catalogusnummers van al die platen.
Van het swirl-label heb ik op LP alleen maar de gewone dingen zoals Magna Carta en Status Quo.
Van Nirvana had ik al de compilatie 'Travelling on a cloud' van Island met nummers van 1967 t/m 1969 waaronder 'Rainbow chaser' met dat gave phase-effect.
Volgens de inlay is 'Local anaesthetic' eigenlijk een solo-album van Patrick Campbell-Lyons, evenals 'Songs of love and praise' dat hierna verscheen. Hij was later A&R/producer van het Vertigo-label, waar later ook Dire Straits hun mooie werk op zouden uitbrengen.
Onze eigen Earth & Fire heeft ook een paar albums op dat label uitgebracht. Vertigo is net zo'n interessant label als Harvest van EMI.

Pieter Paal
Welke 2 nummers zal ik hier aanvinken?

Charles Manson schreef:
Hahahaha, ik las jouw bovenstaande vraag eerder dan dat ik de nummer lijst van deze cd had bekeken.

Ik had deze bak gisteren al willen plaatsen, maar was het helaas vergeten.
Charles Manson zit ook nog steeds in de bak. Laatst heb ik op Internet een aantal mp3's van hem (en zijn Family) beluisterd en het is toch wat representatiever dan 'Jailhouse rock' van Elvis.
Level 42 heeft een album dat 'Running in the Family' heet en een echte bestseller was.

[flauw grapje]Dus dit was 20 jaar voor de doorbraak?[/flauw grapje]

Waar zijn dit soort albums nou het makkelijkst te krijgen?
Oogt wel interessant. Waar refereert de sound naar?

avatar van Ducoz
kaztor schreef:
[flauw grapje]Dus dit was 20 jaar voor de doorbraak?[/flauw grapje]

Waar zijn dit soort albums nou het makkelijkst te krijgen?
Oogt wel interessant. Waar refereert de sound naar?

2007, 9 jaar later. Niet te vinden. Tenzij je daar veel geld overhebt. Ik heb er pas 125€ opgeboden, maar daar gingen andere ruimschoods overheen. Misschien tijd voor een mooie reissue. waar lijkt het op? Tja, prog/psych uit die tijd. Nirvana was niet perse een unicum, maar wel een hele fijne band (die niemand toen op pikte, vandaar de schaarste van de plaat).