Nirvana - Orange and Blue (1996)

1 stem

Verenigd Koninkrijk / Griekenland
Label: Edsel

1. Orange and Blue (3:28)
  2. Lithium (3:55)
  3. Stone in the Water (3:44)
  4. As Long as I Can See You (3:16)
  5. Lost in Space (3:41)
  6. Busy Man (2:51)
  7. What Are We Gonna Do Now (3:39)
  8. Do You Dream? (3:08)
  9. My Little Red Book (3:35)
  10. Allison Smith (2:13)
  11. The Face at the Window (3:36)
  12. Our Love Is the Sea (3:12)
godlydevil7
Beetje stom wel om hierop een track "Lithium" te noemen

avatar van nuf
nuf
godlydevil7 schreef:
Beetje stom wel om hierop een track "Lithium" te noemen

nu je het zegt !

hoe moeilijk zal het nu zijn te discussieren over dit nummer?

avatar van BlauweVla
Dat nummer is een cover van die andere Nirvana toch, als soort schadevergoeding mocht deze Nirvana het opnemen en uitbrengen, omdat ze de bandnaam al veel eerder hadden. Maar raar is het zeker.

avatar van Dungeon
Wat ik me kan herinneren van wat ik ooit eens middenjaren 90 ergens gelezen of gehoord heb is dat de rechtzaak was aangespannen omdat het engelse nirvana het niet zag zitten dat andere artiesten met hun naam geld verdienden. zij waren toen zelf net weer bij elkaar en werkten hard voor wat geld.
Beide bands waardeerden elkaar. Nirvana heet niet voor niets Nirvana met een N! Daarnaast was Kurt een liefhebber van psychydelische jaren 60 muziek. Het nummer Lithium is een cover dat vlak na de dood van Kurt gemaakt is (6 jaar na de rechtzaak)en in 96 op deze plaat terecht is gekomen. Het is een eerbetoon. Een niet commerciele psychidelische versie in de stijl van het engelse Nirvana.

avatar van Omsk
Toch grappig als deze in CD-winkels tussen de Nirvana-CD's staat, en een of andere semi-Cobain-fan hem niksvermoedend aanschaft.

avatar van Ducoz
Omsk schreef:

Krijgen die eindelijk eens goede muziek voor geschoteld )) Al moet ik zeggen dat ik jaren terug ook met volle teugen van Mr. Cobain en band heb kunnen genieten!