DJ /rupture - Uproot (2008)

Electronic
Label: The Agriculture

1. Baby Kites and Nokea - Reef (2:03)
  2. Clouds - Elders (2:44)
  3. Istari Lasterfahrer - Bang Soundboy (2:10)
  4. Nokea - Cassava (2:27)
  5. Atki2 - Winter Buds (1:31)
  6. Maga Bo - Homeboys (3:46)

met Max Normal

7. Clouds - Too Much (1:49)
  8. Ekstrak - Mass Dampers (2:45)
  9. Frescoe - Afghanistan (1:08)
  10. Iron Shirt - I Gave You All My Love [Matt Shadetek's I Gave You All My Dub Remix] (1:47)
  11. Jenny Jones - Capilano Bridge (2:41)
  12. Ekkehard Ehlers - Plays John Cassavetes Pt. 2 (2:13)
  13. Stalker - Radios et Annonceurs (2:48)
  14. Ghislain Poirier - Ignadjossi (2:10)
  15. Filastine - Hungry Ghost [Instrumental] (2:02)
  16. Scuba - Braille Diving (1:27)
  17. Quest - Mirage (4:51)
  18. Team Shadetek - Brooklyn Anthem [Acapella]

met 77Klash en Jahdan

19. Shackleton - Naked (2:29)
  20. Brent Arnold - Erhu Solo
  21. Timeblind - Strategy Decay (2:50)
  22. Maga Bo - 3Akel [Acapella]
  23. Moving Ninja - Uranium (1:49)
  24. Professor Shebab + Lloop - Drunken Monkey [Ambient Remix] (2:46)
  25. Dead Leaf - Save from the Flames All That Yet Remains (3:15)
  26. We(TM) - Second-Hand Science (2:35)
avatar van Gyzzz
Nog even geen cijfer, maar dit is alvast een geniaal album . Oppervlakkig bekeken allemaal leuke losse schetsjes, lukraak bij elkaar geraapt, maar als je hier induikt wordt hij echt geweldig intens, en lijkt opeens alles te kloppen.

avatar van luc011190
Ik las erover op pitchfork, ben wel benieuwd.
Waar is dit een beetje mee te vergelijken? Het oogt wel een beetje dubstep-achtig...

avatar van Gyzzz
Om eerlijk te zijn, kan ik geen enkel vergelijkingsmateriaal noemen. Het klinkt allemaal erg dub inderdaad, maar is vermengd met een hele hoop andere stijlen. Ik ben verder niet zo thuis in dit specifieke genre.

avatar van luc011190
Heel mooi dit, goed tip Gijs! (in de vorm van je recensie hier en op kindamuzik)...

tuktak
ontzettend lekkere mix die wat mij betreft gewoon dubstep is, maar dan van het betere en minder inwisselbare soort dan je tegenwoordig bijna altijd hoort. muziek zonder grenzen, maar daarbij wel die bepaalde dubvibe behoudend. kwalitatief ook nog eens goede tracks en heerlijk sfeervol gemixed, een verrassend topalbum.

avatar van Gyzzz
Kan iemand mij uitleggen wat dubstep nu eigenlijk precies is? Ik luisterde namelijk vandaag die plaat van Burial van vorig jaar voor het eerst, en het was -geheel los van de kwaliteit- niet bepaald wat ik me erbij voorgesteld had. Verder hoorde ik eens Milanese, wat ook voor dubstep doorgaat, dat weer volledig anders klonk.

avatar van KampF
Zeer sterke mix, maar die reggae-like meneertjes die zo nu en dan vocals verzorgen.. kan ik gewoon echt niet tegen, nog steeds niet.

avatar van YoG
YoG
Lekkere mix met veel lome dubstep.
Heb al aardig wat violen voorbij horen, inclusief een heel nummer zonder beats met hele strijkersolo.. was even schrikken, maar viel toch wel goed op zn plaats.

Gyzzz: Dubstep kent vele kanten... Burial gaat wat meer richting ambient, Milanese weer hard en experimenteel
Tsja het genre omschrijven is misschien wat overbodig.. een mix van Dub en step ..?
Van deze pagina gejat:

Dubstep is a genre of electronic dance music that has its roots in London’s early 2000s UK garage scene. Musically, dubstep is distinguished by its dark mood, sparse rhythms, and emphasis on bass. Dubstep started to spread beyond small local scenes in late 2005 and early 2006, with many websites devoted to the genre appearing and thus aiding the growth of the scene.

gaat diep dit...

...als je stoned bent

avatar van essence
Heerlijk frisse dubstep (or whatever) mix. Vibezzz!!

avatar van essence
nog een halfje erbij gegooid
Fantastische mix, alles klopt hier gewoon aan, vooral op een warme zomeravond als deze. Hail!

avatar van Leg End
Luistert er nog iemand naar dit album? Een jaar geleden ontdekt (via Pitchfork) en nog steeds draai ik bijna dagelijks dit één uur durende muzikale beleving.

Hele sterke nummers worden af en toe onderbroken door (veel) zwakkere nummers die het gevoel geven puur voor als discvulling te dienen. Zo vind ik dat 'Too Much' de geweldige introductie verzorgd door de eerste 6 nr's verstoort. 'Mass Dampers' zet alles gelukkig weer op de rails. Vervolgens een reeks aan heerlijke nummers met als hoogtepunten 'Afghanistan' en vooral 'I Gave You All My Love', waar de diepe bass die op eenderde van het nummer zijn intrede doet, elke keer voor rillingen zorgt. Ba 'Plays John Cassavettes' is het wachten op 'Quest' en 'Brooklyn Anthem' voor een nieuw hoogtepunt. Hier sluit ik me aan bij KampF, waar de vocalen aanvankelijk vermakelijk zijn, maar na meerdere luisterbeurten toch gaan vervelen en deels de geweldige 'Quest' verpesten. Hierna volgen weer (mijns inziens) enkele opvullingen, tot aan 'Uranium'.

Vanaf hier bereikt het album voor mij een absolute hoogtepunt. Vier perfect uitgekozen tracks die een subliem outro van het album vormen. De dark ambient sfeer die leidt naar het absolute topnummer, 'Save from the Flames All That Yet Remains', is bijna niet in woorden uit te drukken. Dat nummer is een hele andere dimensie op zich! Het neemt me telkens weer mee naar een post-apocalyptische wereld waar je met een helikopter (komt voor in het nummer) overheen vliegt. Prachtig!

Minder dan een vijftal sterren kan ik dit album niet geven, daarvoor vormt alles naar mijn mening een te goed geheel. De mindere nummers beschouw ik maar als intro's op de betere die daarop volgen. Oproep voor de meer ervaren liefhebbers van dit soort muziek, ik houd me graag aanbevolen voor vergelijkbare (mix)albums.

tuktak
ik kan je martyn - fabric 50 aanraden. beetje hetzelfde stijltje, uiteraard anders, maar nederlands, dus zeker de moeite waard.

avatar van frans swa
zelfde stijltje? dat hoor ik niet...

Poa
Vanaf nu gratis te downloaden: link

avatar van popstranger
Een zalige mix! Dit album is enorm goed gevarieerd. Kan hier met de beste wil geen stempel op plakken maar wat zou het? Gewoon opzetten en genieten!