Ras G - Beats of Mind (2008)

Electronic / Hip-Hop
Label: P-Vine

1. Birth of the Beat
  2. I Luv It...
  3. Random Selection
  4. Crate Creator Dub
  5. Ras G's Theme
  6. Tha Free Up (Party People)
  7. One Fine Morning
  14. Dwight's Joint
  15. Juju
  16. Yea...
  17. Overcast 78 Beat
  18. Overcast 78 Beat (Two)
  19. Beats of Mind
  20. J.....B......
  21. Bell Beez
  22. Sunrise
Relax
Ziet er best interessant uit naar mijn mening.

avatar van Kos
Kos
En waar baseer je dat op?

avatar van Rhythm & Poetry
Relax schreef:
Ziet er best interessant uit naar mijn mening.

En dat is het ook, zalige producties van Ras G. Na een wat stroeve start met de intro en ook de tracks vlak daarna zoals Random Selection vind ik duidelijk minder, komt er heel wat soul bij de plaat kijken. Dat maakt het een warm album. Eigenlijk vind ik het vanaf het zomerse Tha Free Up een erg sterk album worden. De fijne tikjes, de zwoele blazers en af en toe wat fraai piano gepingel zijn de geluiden die ik graag mag horen. Het eerbetoon aan de nederlandse topproducer (Juju) mag er zeker zijn. Tha Message, Jus Feel, Fa Sho en Dwight's Joint zijn ook stuk voor stuk pareltjes.

Relax
Kos schreef:
En waar baseer je dat op?

De combinatie van Hiphop en Electronic en het hoesje erbij.

avatar van Kos
Kos
Oke. .

avatar van Osiris Apis
Dit producer album van P-Vine lijkt me bij een serie te horen.
Er zijn namelijk ook deze albums van Dday One en Fat Jon op dit label verschenen.

avatar van JLjuju
Altijd als ik beats maakte vroeger kreeg ik deze cover automatisch
Komt omdat m'n artiestennaam Juju is, en er in deze CD een nummer zit die Juju heet.
En ik denk dat ik es ga rondneuzen voor dit album.

RedLightCityBoy
Heerlijk is dit zeg! na mijn eerste luisterbeurt gelijk verkocht! perfecte opbouw en met name erg sterke samples en fijne drums. Om elk nummer echt goed van elkaar te onderscheiden moet ik dit album nog iets meer tijd gunnen. Zal het vaak opzetten de komende tijd, lekker fris en zomers!

avatar van Sjaakspeare
Als je een analogie trekt met woorden als 'raspaard' en 'rasamsterdammer' is 'ras-G' gewoonweg hilarisch...

avatar van Rhythm & Poetry
Ik kom niet meer bij.

avatar van JLjuju
Rhythm & Poetry schreef:
Het eerbetoon aan de nederlandse topproducer (Juju) mag er zeker zijn.

Lees het nu pas

avatar van Sjaakspeare
Rhythm & Poetry schreef:
Ik kom niet meer bij.

Och jeetje! Dan moet je een ander gevoel voor humor hebben! Mijn God!

avatar van FlyLo
Het geniale wordt te vaak ingewisseld voor het eentonige. Heel wisselvallig album met een paar geweldige nummers en een paar... inwisselbare nummers zeg maar.
Krappe 3.5*

avatar van Chuck Taylor
Sjaakspeare schreef:

Ik voel deze grap wel

Sumulael
Ras G, een geluidskunstenaar met opmerkelijke releases, waarvan Beats of Mind momenteel mijn favoriet is. Deze plaat bevat zeer abstracte beats waar je lekker hoofdknikkend op weg kunt spacen. Waar deze plaat vooral beats bevat, gaan andere platen van Ras G meer naar het abstracte.

Zijn beats zullen voor velen op het eerste gehoor wat saai en monotoon lijken, maar als je goed luistert zijn ze subtiel doordrenkt met samples van geluiden die overal van vandaan lijken gehaald; niet alleen van onze eigen planeet, maar ook van ver daar buiten. De invloeden van de zwarte muziek zijn duidelijk hoorbaar. Zijn beats hebben soul, ze funken, maar daarnaast zijn ze lekker spacend en psychedelisch.

Ras G doet me sterk aan Sun Ra denken, hij zal vast ook door deze Jazz-legende geïnspireerd zijn. Beide maken/maakten psychedelische muziek met een lekkere zwarte vibe erin. Beide 'brothers' lijken van ergens ver in de cosmos op aarde te zijn neergestreken om onze geest met fijne klanken te verruimen.

avatar van John Doe
Mooi stuk waardoor ik de plaat eerder heb opgezet en het zijn allemaal fijne beats als je tussen het monotome door, luistert inderdaad. Een ontwikkelde serieus te nemen producer die veel elementen benut en tegelijk een constante rust laat heersen. Er is nauwelijks nog ego aanwezig in deze exotische, jazzy hiphop.

Sumulael
Monotoon is het zeker, maar ik kan hier maar geen genoeg van krijgen.