Kenmochi Hidefumi - Falliccia (2008)

Japan

9. Surging Pathos
  10. Snoflake
  11. Ashra
avatar van Chuck Taylor
Nieuwe hydeout artiest? Zelfde achternaam als de befaamde Ino Hidefumi, die het Tenement jazz cafe in Ebisu, Tokyo runt. Misschien gerelateerd?

avatar van Chuck Taylor
Inmiddels gelekt, ben benieuwd.

avatar van Modder-Eter
Ondertussen een paar keer geluisterd en kan nu al concluderen dat dit samen met Late Night Cinema van BSBD het beste instrumentale werk van het jaar is. Waar Late Night Cinema heel donker was is dit album echter heerlijk fris en licht, met veel gitaar en pianowerk. Zoals veel van de Japanse hiphop, waaronder die van Hideout, heeft het een lekkere organische jazzy sound. Daarnaast trof ik op meerdere tracks een heerlijke keuze voor percussieinstrumenten in plaats van de in hiphop voornamelijk gebruikte standaard drumkits. Concluderend kan ik wel zeggen dat dit een van de albums is die het zeker in mijn eindlijstje voor 2008 gaat redden.

4.5*

avatar van Chuck Taylor
Ja ik ben ook wel positief te spreken over deze artiest. Vooralsnog lekkere producties waar de gitaar, blaasinstrumenten en de piano bij komen kijken, met mooie ritmes en melodieën. Maar tot nu toe vind ik het allemaal niet zo speciaal, wel lekker om te luisteren maar er springt niets uit nog.

Doet me heel sterk denken aan no.9, bijna dezelfde soort stijl.

avatar van Modder-Eter
Ondertussen gezakt naar 4 sterren.

avatar van Jacktherapper
dit klinkt hemels !

avatar van Jacktherapper
Dit album biedt mij ontzettend veel inspiratie, en het beurt/fleurt je op elk moment op. Alles klopt, dus ik mag met sterren gooien.
De hele cover is ook prachtig gedaan, de binnenkant van de cover maakt me erg vrolijk.

P-DawG
Het openingsnummer is geniaal

avatar van Silky & Smooth
Nujabes, Uyama Hiroto, Kenmochi Hidefumi. Dit rijtje zegt al genoeg. Kenmochi Hidefumi laat hier horen dat hij terecht bij Hydeout gecontracteerd staat. De heerlijke zweverige producties doen je helemaal ontspannen. Helemaal mijn ding!

avatar van -SprayIt-
Ik ben toch een stuk meer gecharmeerd van de eerste twee namen die S&S noemt. Beetje te veel van hetzelfde dit, en dan ook nog eens minder. Nee, blijft niet echt hangen. Die Hydeout sound blijft prettig, maar het moet niet too much worden.