Rodney Crowell - Sex & Gasoline (2008)

Folk
Label: Yep Roc

1. Sex and Gasoline (4:29)
  2. Moving Work of the Art (4:31)
  3. Rise and Fall of Intelligent Design (4:29)
  4. Truth Decay (4:30)
  5. I Want You (3:31)
  6. I've Done Everything I Can (5:34)
  7. Who Do You Trust (4:08)
  8. Night's Just Right (3:52)
  9. Funky and the Farmboy (4:09)
  10. Forty Winters (4:44)
  11. Closer to Heaven (5:21)
avatar van heartofsoul
Hoewel het album al enige tijd in mijn cd-kast stond en ik meende het goed te kennen, had ik geen gevoel van herkenning toen ik het vandaag (blijkbaar voor het eerst) beluisterde. Het belandde op het stapeltje van te beluisteren en roterende albums, want dit is naar mijn smaak misschien wel Crowell's beste (al heb ik het nieuwe album (Tarpaper Sky) nog niet gehoord).

Het is prachtig van geluid (Joe Henry zat in de producersstoel) en de liedjes zijn zonder uitzondering boeiend. Er zit geen tekstvel bij mijn cd, wat mij noodzaakte om de oren extra te spitsen. De stem van Crowell bevalt mij zeer,vooral op dit album (soms doet die me in de verte een beetje aan T Bone Burnette denken). De musici van de band die Crowell hier begeleidt vind ik fantastisch. Vooral Doyle Bramhall III (gitaar), Greg Leisz (dobro) en Patrick Warren (pedal steel en mandoline) mogen niet onvermeld blijven.

avatar van Gladius
Vandaag had ik mijn mp3 op shuffle staan, en plop, daar viel ineens 'I Want You' uit de lucht.
En meteen verkocht. Als dit representatief is voor Crowell's hele oeuvre, dan staat er mij nog te wachten. Iemand nog wat meer tips ivm z'n albums?