Deeds of Flesh - Of What's to Come (2008)

Label: Unique Leader

1. Waters of Space (5:31)
  2. Eradication Pods (3:33)
  3. Unearthly Invent (3:31)
  4. Of What's to Come (5:56)
  5. Virvum (3:16)
  6. Century of the Vidal (5:00)
  7. Harvest Temples (4:05)
  8. Dawn of the Next (4:04)
  9. Infecting Them with Falsehood (4:26)
avatar van bennerd
Deeds of Flesh! Vreemd genoeg had ik niet verwacht dat die nog een album gingen uitbrengen.

Toch brengen de technical death-grootheden hun zevende full-length uit. Zo zwaar heb ik mij nog niet verdiept in deze band, maar dat ze geen reet zijn veranderd, dat kan ik jullie wel vertellen.

We worden nog steeds doodgegooid met allerlei complexe riffs, breaks en mooie solo's, precies wat men van deze band verwacht dus. Favoriet is hier Unearthly Invent.

De mensen die Decrepit Birth's nieuwste ook konden waarderen moeten hier eens achter. Eigenlijk is dit weer verplichte kost voor iedere fan van technische death metal. Mijn voorkeur gaat toch uit naar Reduced to Ashes, omdat de productie daar passender is.

Gallow
Het thema is dat wel in een andere richting als het vorige album. Waar het in Reduced to Ashes meer over moord en doodslag ging zoals een death metal album beaamt, gaat het hier de futuristische kant op ook te zien aan de alien achtige cover. Mij hoor je niet klagen, want dit is naar mijn mening toch 1 van de beste death metal albums anno 2008.

Ook is de bassist vervangen als ik het me goed kan herinneren, klinkt zeker niet mis!

avatar van Hemdale
bennerd schreef:
maar dat ze geen reet zijn veranderd, dat kan ik jullie wel vertellen.
Daar ben ik het niet mee eens.

Voor mij is dit album een zware teleurstelling vergeleken met de rest van de albums van Deeds of Flesh. Deeds of Flesh kiest hier voor een meer melodieuzer en meer technische brutal death metal. Ook is het meer van de hak op de tak vergeleken met hun eerder werk. Daardoor wordt het voor mij ook minder catchy.

Dus doe mij maar hun eerder werk waar het nog gewoon brutal death metal te noemen is, met wel een technische kant, maar dan met mate.