Alice Russell - Pot of Gold (2008)

Soul
Label: Six Degrees

1. Turn and Run (3:14)
  2. Two Steps (3:47)
  3. Living the Life of a Dreamer (5:03)
  4. Let Us Be Loving (4:38)
  5. Got the Hunger? (4:42)
  6. Lights Went Out (3:38)
  7. Crazy (4:09)
  8. Hesitate (4:23)
  9. Universe (4:59)
  10. Hurry on Now (4:41)
  11. All Alone (3:00)
avatar van djarend
ben er ook benieuwd naar, er was een tijdje het gerucht dat zijn aantal nummers zou zingen op de nieuwe Massive Attack, maar nu niets meer over gehoord, ze doet wel 1 nummer (en een erg goede) op de nieuwe Mr. Scruff

avatar van Reijersen
een nieuwe Alice Russell. Altijd interessant. Voor mij gaat het concert helaas niet lukken, dus zal haar (nog) niet live kunnen bewonderen.

avatar van Reijersen
'Crazy' is een cover van Gnarls Barkley en 'Hurry on Now' staat al op Under the Munka Moon.
Verder een plaat wat we van Alice gewend zijn. Vocaal en productioneel uitstekend.
Nu éénmaal beluisterd, dus nog geen cijfer.

IJs
Was aanwezig bij het optreden in Paradiso 30 nov. en ze was echt fantastisch. Zoveel power in die stem van haar en ze zingt alles zo zuiver.
Van dit album was 'Hurry on now' al bekend, dit keer een vernieuwde versie met haar band. Verder is dit weer een erg lekker album. Two Steps is voorlopig mijn favoriete track.

avatar van Reijersen
Alice Russell, een blanke Britse dame met een stem van een big momma zoals we die van wel meer soulzangeressen kennen.
Op dit 4e album na 'Under the Munka Moon', 'Under the Munka Moon II' en 'My Favourite Letters' werkt ze wederom samen met haar vaste producer, TM Juke. Een cominatie die in mijn ogen zeer treffend is.

Alice Russell brengt op dit album eigenlijk het bekende recept. Funky, groovy en sensitive soulmuziek met een rauw randje. Dat rauwe randje vinden we vooral terug in haar stem.
Alice heeft een stem die staat als een huis. Vanaf de eerste noot wordt daadwerkelijk weggeblazen door deze dame. Zonder aan overdreven stemacrobatiek te doen weet ze je het album lang vocaal te boeien.

Productioneel heeft TM Juke altijd wel wat gehad met een mengen van veel stijlen. Zo horen we electronic, jazz, funk en soul hand in hand gaan. Combinaties die elke keer weer fingertouching, ear-kissing aanhoren. Verrassend overgangen, mooie opbouw. Het zit er allemaal in.

Wat misschien wel jammer is aan dit album is dat het wel erg in de verlengde ligt van de haar andere albums. Dus, ken je de rest dan kan dit gewoon een lekker album zijn met meer van hetzelfde. Ken je deze dame niet dan kan je op elk album instappen.
Zo staat de track 'Hurry On Now' ook al in een iets andere versie op haar eerdere album 'Under the Munka Moon'.

Meest opvallende song is misschien wel de Gnarls Barkley cover 'Crazy'. Een instant-klassieker misschien wel, die zij zich helemaal eigen maakt. In de versie van Alice Russell wordt het een prachtige ballad.

Al met al ben ik dus erg te spreken over dit album en is het aan te raden voor een ieder die van verrassend en genre-crossover-achtige soul houdt.

ben groot fan van de Alice Russel (haar vorige albums en al haar gastoptredens). maar vond dit album eigenlijk een beetje tegenvallen... Misschien iets te hoge verwachtingen. Geen één nummer 'popt' er echt tussen uit voor mij. Iets te poppy allemaal, wel relaxed. Maar de échte funky, groovy sound van de vorige albums mis ik hier toch wel een beetje

avatar van Soulistic
Wat een lekker album is dit zeg!
Echt heerlijk! Ze doet me wat denken aan Roisin Murphy alleen dan met een hoop meer soul, jazz en funk in haar stem. Echt een eigen sound!
En da's toch knap om je toch te kunnen onderscheiden in de Soul Revival met al die andere vrouwelijke soulartiesten.
Mijn favoriete tracks zijn "Let Us Be Loving", "Hurry on Now" & "All Alone" !

avatar van Shelter
Fly in the hand was mijn kennismaking met haar...echt geweldig.
Mooi opgebouwd nummer ook, eerst lekker rustig en dan die beat erbij die erg soulvol is
Dit album ken ik niet, heb de eerste 2 al wel. Echt grappig dat ze blank is en verre van "big"..haar stem klinkt echt alsof ze een volle mevrouw is en vooral wat donkerder.
Ben erg benieuwd naar deze....

avatar van FCEstebandido
Jonge verrassende Souldiva.