Viro the Virus - The Sharpest Blade (2008)

Label: One I Di.Vision

1. The Sharpest Blade (3:33)
  2. Easy Going (3:47)
  3. $12.50 (3:44)
  4. Repo Man (4:10)
  5. Push It Back (4:14)
  6. Passion of the V (3:46)
  7. Fame... (0:40)
  8. Desperate (3:41)
  9. Old Time's Sake (3:55)
  10. Word Flu (3:16)
  11. Rhymes, Cuts, Bass, Drums (3:53)
  12. Heartless (4:16)
  13. The World Is on Fire (1:35)
  14. The Change Up (3:34)
  15. Going Back to Jersey (4:05)
  16. Lift Your Mind (3:47)
  17. Who Are You? (3:33)
  18. Fressshhh (3:27)
  19. The Streets (4:12)
Rene1979
leuk album dit!

avatar van Rhythm & Poetry
Viro the Virus, ik ken de man nog niet zo lang. Eerder dit jaar maakte ik pas kennis met hem en na het beluisteren van zijn in 2007 uitgekomen album, waar ik positief over ben, begon ik met een goed gevoel aan The Sharpest Blade.

Wederom een sterk album. Viro is een goede MC, met name zijn flow klinkt erg lekker en hij heeft heel wat zinnigs te melden zonder echt de diepte in te gaan. Productioneel is het allemaal wat rustig, daardoor komt de stem van de rapper goed uit maar weet het mij niet elk moment te pakken. Dat laatste is wel nodig want met meer dan één uur aan muziek is de kans aanwezig dat de verveling toeslaat. Dat is bij deze cd niet helemaal het geval maar toch 100% geconcentreerd blijven lukt mij ook niet.

Staan flink wat mooie tracks op, dit is dan toch voor het grootste deel aan de MC te danken. The Sharpest Blade (op dit nummer werkt de productie wel goed mee, mede door de fraaie strijkers) Heartless en Lift Your Mind vind ik de mooiste nummers.

Komt er een volgend album, wat ik wel verwacht er zit namelijk veel talent in de man, dan hoop ik dat de producties van een hoger niveau zijn. Nogmaals slecht zijn ze niet maar mijn inziens wat te onopvallend. Viro zelf krijgt een dikke pluim. Goed MC werk met veel inzet en vaak goede teksten.

Rene1979
Nog een keer geluisterd halfje omhoog