Tangerine Dream - Choice (2008)

Duitsland
Electronic
Label: Eastgate

1. Love on a Real Train 2008 (8:58)
  2. Scrap Yard 2008 (4:12)
  3. Sally's Garden (Traditional) (4:34)
avatar van Gerards Dream
De EPtjes van Tangerine Dream lijken wel of ze van de lopende band komen. Deze ook die bij de Angelo-American concerten van 2008 werd aangeboden.

Dit plaatje begint met de 2008 versie van Love on a Real Train, een stuk muziek bekend uit de soundtrack Risky Business. In deze versie klinkt het een stuk moderner, maar het knappe is wel dat de sfeer van het origineel wel behouden is gebleven. Met de ogen dicht zit ik in de trein. Scrap Yard bekend ui de film Thief is in de 2008 uitvoering een prima stuk muziek. Wel mis ik hier het "ruwe" wat het origineel had, maar desondanks en goede samengang van gitaar en electronica.

De track Sally's Garden is nieuw voor mij. Het is een mooi gedragen compositie en wat maakt de saxofoon van Linda Spa veel los. Het past daardoor mooi bij het einde van het jaar. Zo'n heerlijk melancholisch sfeertje. Je had nog zo veel willen doen, maar geen tijd. Hiermee komt op een prima wijze een slot aan dit EP-tje van Tangerine Dream.

tangmaster
Ardige cupdisc van TD. Live on a Real Train bewerkt door Thorsten haalt het niet bij het origineel. Scrap Yard had in deze bewerking van Edgar van mij niet gehoeven. Sally's Garden maakt een hoop goed, een kleinnood uit de Ierse folk muziek. Genietbaar is het wel alleen vraag ik me af of het iets toevoegd.

avatar van Gerards Dream
Het laat goed horen dat Tangerine Dream ook Ierse muziek goed op de plaat kan zetten. Wat dat betreft een aangename verassing, maar of het iets toevoegd is een moeilijke vraag. Wel staat het leuk op de uitgebreide Curriculum Vitea van de band.

tangmaster
Of het iets toevoegd slaat op Love on a Real Train en Scrap Yard.

avatar van Gerards Dream
Love on a Real Train en Scrap Yard voegen inderdaad niet veel toe en was het misscien beter geweest deze twee in de blender te doen waardoor je als luisteraar op een dwaalspoor wordt gezet. Iets in de trant van dat komt me bekend voor, maar het is het niet????

Gerards Dream schreef:

Die blender is opzich wel gebruikt alleen het is zo over duidelijk.
Love on a Real Train in de mix ( Floating Higher) op DM4 pakt veel beter uit.