Simply Red - 25 (2008)

Label: Warner Bros.

1. Sunrise (3:19)
  2. Stars (4:09)
  3. A New Flame (3:58)
  4. Holding Back the Years (4:12)
  5. It's Only Love (3:52)
  6. The Right Thing (4:22)
  7. Your Mirror (4:05)
  8. For Your Babies (4:18)
  9. The Air That I Breathe (4:21)
  10. Night Nurse (3:54)
  11. Ain't That a Lot of Love (3:54)
  12. Fake [Radio Mix] (3:46)
  13. Ev'ry Time We Say Goodbye (3:06)
  14. You've Got It (3:58)
  15. Say You Love Me (3:44)
  16. So Not over You (3:37)
  17. Angel (4:01)
  18. Never Never Love (4:08)
  19. Home (3:33)
  20. You Make Me Feel Brand New (5:05)
  21. Something Got Me Started (4:00)
  22. Money's Too Tight to Mention (4:29)
  23. Fairground (4:27)
  24. If You Don't Know Me by Now (3:26)
  25. Go Now (3:27)
avatar van FunkStar
Natuurlijk staan alle hits erop, maar ik vind het een totaal overbodige release! Dit is alweer de 3e verzamel CD, pure geldklopperij!

ik wil hem graag kopen, ken simply red niet heel goed.. staan alle beste hits erop? of missen er een paar?

wat cijfer zou dit album krijgen voor iemand die simply red niet goed kent?

Inderdaad een volkomen overbodige release: recent is dit werk al op greatest hits cd uitgebracht. En dan ook nog 'ns die verschrikkelijke foto op de cover. Nee, typisch gevalletje jammer.

avatar van Shelter
typisch gevalletje...uitmelken die carriere van me want ik heb weer geld nodig

avatar van renzoroy
behalve het album home had ik nog niks van simply red.
heb uiteindelijk voor deze gekozen i.p.v. de vorige GH album.
hier staan toch 10 ttracks meer op he, wel handig als je voor de rest bijna nog niks van hem hebt.

ze hadden die laatste gh gewoon niet moeten uitbrengen maar gelijk deze.

mis alleen jericho op deze compilatie

geef dit album een 4 wegens de goede nummers die erop staan.

lekker belangrijk dat ze meerdere compilaties uitbrengen, je bent toch niet verplicht om ze allemaal te kopen? daar kan je een cd niet om beoordelen, vind ik dan.

avatar van Snakeskin
zeer, maar dan ook zeer opvallend hoe weinig stemmen deze compilatie scoort.

avatar van kaztor
renzoroy schreef:
mis alleen jericho op deze compilatie

Typerend... Is zeker te kartelig voor het gemiddelde SR-publiek van nu?

Jericho is hun beste nummer (by far) en dan moet het wijken voor al dat Saai Radio-gezemel dat we nu van ze kennen...

avatar van Thuurke
Je kan beter The Very Best Of kopen, 37 nummers op 2 cd's, maar niets van Home.

avatar van IntoMusic
Thuurke schreef:
Je kan beter The Very Best Of kopen, 37 nummers op 2 cd's, maar niets van Home.

En niets van het album Stay. Op zich ben ik het er wel mee eens, aangezien deze compilatie nou niet echt veel meer toevoegd dan de Very Best of...

avatar van The Voice
kaztor schreef:

Typerend... Is zeker te kartelig voor het gemiddelde SR-publiek van nu?

Mee eensch, en Jericho staat volgens mij op geen enkele verzamelaar van Simply Red
Beetje jammer.

Gelukkig deed Mick deze song dan wel weer live bij zijn Farewell Tour Concert in Arnhem.

avatar van IntoMusic
The Voice schreef:

Inderdaad en ben wat blij dat ik dat concert nog van hun heb mogen bijwonen. IJzersterk, goed gezongen, lekkere versies en een mengelmoes van alles wat zij hebben uitgebracht.

avatar van Jan Wessels
Net in Engeland gekocht voor 3 pond in een 2de hands zaak. Als nieuw, waarschijnlijk had de eerste eigenaar aan één draaibeurt genoeg?

Zocht al een tijdje een verzamelaar van SR waar alle oudere hits op stonden en natuurlijk ook het mooie Sunrise en Fairground. Deze verzamelaar biedt dat allemaal. Er staat ook een hoop gezemel op trouwens maar dat mag de pret niet drukken. Er zit niet voor niets een skip knop op de afstandsbediening.
Zijn versie van Every Time we Say Goodbye mag er trouwens wel weer zijn al blijft het snellere, oudere werk me het liefst. Nu nog een keer de originele 12 inch versie van Money's Too Tight zien te krijgen..

avatar van BeatHoven
Net de helft. Want 25 nummers van Simply Red is ook weer te veel van het goede. Nochtans is het frappant hoe veel er zich in het collectief geheugen genesteld hebben. Sommige titels zeiden mij op voorhand niets, maar toen ze afspeelden, ging er vaak een lampje branden. Zo is "Fake" een leuke (her)ontdekking. Meteen ook het beste nummer, vind ik. Ook "Fairground" was zo'n verrassing. De cover van "Ev'ry Time We Say Goodbye" verdient een ster. Van deze verzamelaar houd ik er 12 over die een goede aanvulling zijn voor mijn iTunes-bibliotheek.

avatar van dynamo d
Home vind ik het beste nummer van deze verzamelaar. De covers van Simply Red pruim ik meestal niet. Hucknall's eigen werk klinkt beter. Less is more, zou mijn advies zijn.

avatar van Funky Bookie
Even los van het feit dat het "niet de eerste" verzamelaar is, is dit natuurlijk wel een prettig album. Simply Red heeft een aantal hele fijne nummers opgenomen. Ik merk dat ik hun vroege nummers nog altijd het allerbeste vind.
Fijne popplaat.

avatar van pureshores
Rare samenstelling, sommige zullen zeker niet the greatest hits zijn. Ik mis hier Come to my aid and Jericho en ook Thrill me van Stars past eerder dan een So not over you. Zeker eens met iedereen dat het eigen werk boven de covers staat

avatar van E-Clect-Eddy
In 2008 bestond Simply Red 25 jaar en daar verwijst de titel van het album naar en dus moet je het meer als een overzicht van die periode zien dan als een verzamelen van de beste of grootste hits.

avatar van teus
Funky Bookie schreef:
Fijne popplaat.

Ik heb dat precies hetzelfde,ik heb dan de compilatie uit 2003, en ik mag de sound van Simply Red wel,en ook het stemgeluid van Mick Hucknall
Maar het vroege werk,en vooral dan het album Picture Book,blijft ongeëvenaard,de albums daarna vind ik niet zo hoogdravend meer ,de losse (hit)singles daarvan zijn meestal wel sterk,en het latere coverwerk vaak niet,ik heb dus genoeg aan Picture Book en een verzamelaar,mooiste songs...jawel...
Nog steeds Holding Back The Years en Money's Too Tight To Mention

avatar van Boomersstory
FunkStar schreef:
welnee, slim geld binnenharken en voortgaan op oude successen. Knap toch

avatar van Boomersstory
Ik heb niets van Mick Hucknall en zijn band. Desalniettemin heeft hij wel een goede live reputatie. Zo kwamen onlangs op YT enkele mooie concert registraties voorbij. Heerlijk hoor. Maar er naar toe gaan en 109 EU aftikken no way