Wat een album!
Ik had het muzikaal even helemaal gehad vandaag. Dus, dan probeer je wat anders.
Om te beginnen kwam ik op Free Blood, dat een beetje in de scene zit met Out Hud. Deze werd weer gelinkt aan dit Mahjong.
Het is allemaal nog wat nieuw voor me, dus met vergelijkingen strooien, is wat lastig. Wat ik van Out Hud gehoord heb, zitten er wel kleine gelijkenissen. Ik zou er zelf nog een hele scheut Gang Gang Dance, The Field voor het gelaagde/herhaaldelijke en funk rock invloeden ingooien.
Funky is het zeker, en swingen doet het. Zeer veel gevoel voor beats / (poly)ritmes. Verder is er stylistisch niet zo snel iets op te plakken. Harde beats, percussie, Funk, Rock, drugged out samples, herhaaldelijke loops en allerlei vocalen.
Echt catchy is het geheel niet te noemen, maar het swingt zo, dat ik me toch al snel voel meebewegen.
Tenslotte nog de productie, die erg goed is. Erg gelaagde muziek, maar de productie vangt dat goed op, zonder ook aar 1 moment gelikt te klinken. Mn arme pc boxen hebben er wat meer moeite mee, om alle lagen echt goed hoorbaar weer te geven. Een koptelefoonplaat.
4* om mee te beginnen.
Gehele album stream, al raad ik het zeer af, aangezien de compressie het geluid geen goed doet. Pindakaas of kopen.
Voor de eigenwijsjes: