Funckarma - Vell Vagranz (2008)

Electronic

9. Darker Days (4:28)
  10. Kardonn (4:50)
  11. Basszen (6:01)
  12. Vell Vagranz (5:09)
  13. The Sound Between Us (4:06)
  14. Deace (4:13)
  15. The Other Dredge (4:48)
tuktak
plaat trapt sterk af, met een soort mr oizo achtige electroplaat. hierna volgen allerlei uitstapjes richting dubstep, drum 'n bass en ambient. klinkt allemaal sterk. 2e helft van de plaat vind ik wat rechtlijniger idm en komt niet heel goed van de grond, de bass en de kick beginnen me wat te vervelen door het gebrek aan variatie van geluid hierin. al met al lang geen slechte plaat, met meer dan een aantal goede tracks, maar helaas wel iets te weinig variatief om in zijn geheel boeiend te zijn.

avatar van Goodfella
Woodfaced is inderdaad een magistrale opener. Ook verder ben ik erg te spreken over deze Funckarma. Vond ze de laatste releases nogal rommelig, soms zelfs ronduit dertien in een dozijn, maar dat maken ze met deze frisse, met dubstep en dnb flirtende plaat meer dan goed. Lijkt me in deze vorm een perfecte aanvulling op Squarepusher morgen in de Melkweg

avatar van John Doe
Nogal diepe plaat. Nu pas goed geluisterd, doordat een aantal voorgaande releases me minder trokken en ook door hun nogal grote discografie. Rond deze tijd was ik ook meer oude Detroit techno aan het ontdekken en verzamelen, omdat dit kwalitatief voor mij vaak stukken hoogstaander bleek dan de meeste 'idm' die in deze tijd werd uitgebracht. Hier is weer echt wat frisse exploratie gelukkig. Funckarma is vaak nog tripperiger geworden dan ze al waren, door de beheersing van wat meer productietechnieken en een geluidspallet met meer invloeden (elementen van d&b, vleugje jazz, dubstep, hiphop, triphop, vleugje modern klassiek), en dat is een goede zaak. De reis wordt qua ervaring vaak wat dieper en complexer. De artiesten klinken echt volwassener op Vell Vagranz. Niet in vastgeroeste zin, maar in de zin van een rijker meer ontwikkeld geluid. Het artwork van n5MD vind ik nogal lelijk uitgevoerd (vind ik helaas meestal bij dit label), waardoor ik deze niet persé fysiek hoef te hebben. Niettemin qua muziek zeker een aanbevelenswaardige plaat voor bijvoorbeeld liefhebbers van mooie diepe dubstep, d&b en IDM. De afsluiter is een revisit van het oude ''Dredge'', één van mijn favoriete tracks van ze.