Another Electronic Musician - Five (2008)

Electronic
Label: n5MD

1. Amidst (5:13)
  2. Simple (5:07)
  3. Conjecture Correction (5:02)
  4. DmFm (4:40)
  5. Five (3:53)
  6. Low Company (4:10)
  7. Drive (4:48)
  8. Seed (5:38)
  9. In the Middle (3:52)
  10. Congee (5:54)
avatar van Goodfella
Elk nieuwe album was al steeds wat beter dan het vorige, maar met Five promoveert AEM definitief tot de electronica-eredevisie. Perfect op de fiets in de zon door het park vanmiddag

avatar van Onderhond
Hallo! bas! Waar zit je ?

Deze ochtend met het opkomend zonnetje op weg naar werk. Amidst als perfecte opener. Supervoorzichtige 4.0*, maar ik vermoed dat dit album wel zal stranden op 4.5*

avatar van bas
bas
Hallo! Ik vind Rex eigenlijk altijd maar matig - en heb er verder geen aandacht meer aan besteed. Maar bedankt voor de tip! Ik zal 'm vanavond eens binnenhalen. De samples klinken niet slecht, al luisteren de beats wat simpel weg en herhaalt hij zich reeds in wat ik hoor. Ik vind het jammer dat bij sommigen het dansbare in de IDM wordt verweven. Wellicht is dat wat ik vaak associeer met geluiden richting dj/lounge. Het neemt de smaak weg en maakt het hapklaar. Ook hoor ik dub-geluidjes, iets wat ik bijna nooit kan waarderen.

In de beschrijving staat onder andere een passende zin: "In short, this is precisely the sort of record Boards Of Canada should be making if they were ready to embrace the future instead of suckling on that reddening teat of nostalgia. "
Maar hij zal ongetwijfeld binnenkort de boxen thuis gaan passeren, wie weet wat het me nog brengt