Márta Sebestyén - Kismet (1996)

Hongarije

6. The Shores of Loch Brann / Hazafelé
  7. If I Were a Rose
  8. Imam Sluzhba
ohmusica
De internationaal erkende en geprezen Márta Sebestyén (Hongarije, 1957) is een geweldig goede zangeres. Als je er eenmaal voor valt dan laat het je niet meer los. Dit album bevat vertolkingen in het hindi.

avatar van Kronos
Inderdaad een mooi album, ohmusica.

Het heeft niet alleen Indische invloeden maar bevat onder andere ook Griekse, Russische, Ierse en Bulgaarse muziek. Soms gaat het zelfs om liederen uit twee heel verschillende landen (Ierland en Griekenland bijvoorbeeld) die tot één lied zijn samengesmolten.

Ook wat instrumentatie betreft blijft de doorgedreven fusie niet achter. Zowel traditioneel als modern zijn te horen.

Toch voelt het nooit ergens geforceerd of gezocht aan. Kismet is een eclestisch geheel dat moeiteloos put uit een enorme verscheidenheid van muzikale invloeden waardoor iets nieuws ontstaat dat toch volop in het verleden is geworteld.

avatar van heartofsoul
Dit album ken ik (nog) niet, ik zal eens zien of het te bestellen is. Vind namelijk haar eerste album (Muzsikas) uit 1987 erg de moeite waard. Ze wordt daarop begeleid door Muzsikas, traditioneel maar o zo mooi.

avatar van Kronos
Tweedehands is Kismet in ieder geval nog wel te vinden en voor weinig geld zelfs.

Jammer dat de hele discografie van Márta Sebestyén hier niet op MusicMeter staat. Iemand zou daar eens werk van moeten maken. Ik heb Kismet al toegevoegd. De rest ohmusica of heartofsoul misschien?

ohmusica
heartofsoul schreef: