Maria Muldaur - Meet Me at Midnite (1994)

Pop / Blues
Label: Black Top

1. Trouble with My Lover (3:28)
  2. Meet Me at Midnight (4:02)
  3. Send the Man Back Home (5:09)
  4. Sweet Simple Love (3:29)
  5. Power in Music (4:24)
  6. Ease the Pain (4:46)
  7. Trouble with Love (4:37)
  8. Recovered Soul (4:05)
  9. Down So Love (4:24)
  10. Serve Somebody (2:43)
  11. Woman's Lament (3:24)
  12. Mississippi Muddy Water (5:51)
avatar van potjandosie
wederom een fraai album van Maria Muldaur. voornamelijk R&B en blues met hier en daar wat jazz invloeden.

Maria Muldaur is zelf geen singer/songwriter, maar is een meesteres in het vertolken van andermans liedjes, zoals op dit album o.a. "Trouble With My Lover" (Allen Toussaint), het melodieuze "Send the Man Back Home" (Rory Block) en fraaie blues/soul ballads als "Sweet Simple Love" (Dan Penn) of "Ease the Pain" (Norman Harris/Rick Vito).

op de overige merendeels up-tempo nummers is het genieten van het geweldige gitaarwerk van o.a. Johnny Lee Schell, Rick Vito en Jon Woodhead, ondersteund door de sterke ritmesectie James "Hutch" Hutchinson (bass) en Tony Braunagel (drums), een blazerssectie en fraaie koortjes van o.a. de soul iconen Don Bryant en Ann Peebles. verder speelt Bill Payne (Little Feat) mee op piano en orgel. op het titelnummer en "Serve Somebody" excelleert Rick Vito op slide gitaar.

de a-capella gezongen traditional "Woman's Lament" en de verrassende afsluiter "Mississippi Muddy Water" met stemmige accordeon klanken, een nummer van Marty Grebb van de cult rock sixties band H.P. Lovecraft zorgen voor een heerlijk, gevarieerd album.

Album werd geproduceerd door John Porter
Recorded at Red Zone Studios, Burbank, California & Chapel Studios, Encino, California & Kiva Studios, Memphis, Tennessee