Lone - Lemurian (2008)

Electronic / Hip-Hop
Label: Dealmaker

1. Koran Angel (1:02)
  2. Cali Drought (3:17)
  3. Interview at Honolulu (3:51)
  4. Banyan Drive (2:37)
  5. Green Sea Pageant (1:08)
  6. Girl (3:13)
  7. Orange Tree (0:49)
  8. Maya Codex (2:04)
  9. Atoll Mirrored (1:15)
  10. Sea Spray (3:52)
  11. Under Two Palms (1:32)
  12. Lens Flare Lagoon (3:10)
  13. Borea (3:30)
  14. Buried Coral Banks (0:54)
  15. Phthalo Blue (3:36)
  16. Sunken (2:01)
  17. Minor Suns (2:48)
avatar van Mindshifter
Wéér een inspiratieloze Board Of Canada imitatie. Er wordt over Lone echter met meer waardering gesproken dat over ander imitators van BoC, zoals Tycho. Toch meer reden om dit album te gaan checken, daar wij deze bekend staat als zijn beste werk.
En wat blijkt; hiphopbeats, distorted strings en wat generieke deuntjes.
Gelukkig heeft Lone zich later een eigen sound gemaakt beginnend met het fraaie Emerald Fantasy Tracks.
Voor een echte goede imitator van het BoC geluid met ook nog eens een eigen idee raad ik Daylight Rain aan met Lazurite EP. Gratis te downloaden vanaf zijn site.
Voor deze *2,5.

Poa
Apart dat niemand valt over het 100000e bandje met drums/gitaar/zang of gekwelde ziel met akoestische getokkel, maar er wel over elke artiest die enigszins op BoC lijkt wordt geklaagd.

Hij zal ongetwijfeld beïnvloed zijn, maar dit is in mijn ogen veel meer uptempo, lomper en met een stuk grotere nadruk op beats. Daarnaast wordt Emerald Fantasy Tracks volgens mij als zijn beste werk gezien.

Nutteloos 'verdedigend' betoog natuurlijk, maar ik ben nu eenmaal een lichtelijke Lone-fanboy.

avatar van Mindshifter
O, ook over gekwelde zielen met akoestisch getokkel heb ik een duidelijke mening (zie Michael Kiwanuka).
Toch vind ik dat geen optimale vergelijking daar waar de sound van boards of canada wel heel specifiek is en de benoemde bandjes toch vaak wat meer variatie vertonen.
En Emerald Fantasy Tracks vind ik inderdaad het beste tot nu toe. Is zijn laatste album ook aan te raden?

Poa
Ah, gelukkig.

Zijn laatste ligt in de lijn van EFT, alleen is de kwaliteit ietsjes minder en de sound weer wat drukker. Goed album, maar op basis van je cijfer hier zou ik zou 'em niet aanraden denk ik.

avatar van -SprayIt-
Te weinig variatie, het leunt wat op de bass en synths, weinig spannends aan te beleven. Opzich wel strak uitgevoerd, maar om een album echt een ziel en diepte te geven zoals BoC dat kan, is er meer nodig dan strakke ritmes en sferische scapes. Lelijke hoes ook. Net voldoende.

avatar van jurado
Dan moet je zeker Galaxy Garden beluisteren. Dat is naar mijn mening een wereld-plaat van Lone (Matt Cutler).