Big Low - The Junction of the Two Rivers (2008)

Nederland / Australiƫ
Folk / Blues
Label: Smoked

1. I Wont Let You Down (3:40)
  2. Brother Joe (5:40)
  3. Hang on to That Last Ray of Hope (2:26)
  4. Yesterday Is Finished with You (3:35)
  5. Dark as a Dungeon (3:09)
  6. Deliberately Free (5:19)
  7. Kingdom Land (4:02)
  8. Sweet Rain (3:34)
  9. My Name Is Jimmy Governer (5:51)
  10. You'll Never Find Another Me (3:23)
  11. One Kind Favour (4:15)
  12. The Junction of the Two Rivers (5:08)
Big Low is een Wageningse band met een Australisch tintje, Dan Tilly. Met Michiel Hollanders en Marc Constandse vormen ze een trio die new-folk maken of zoals ze het zelf noemen australicana. Deze leden zijn dezelfde die in de de Balkan band Parne Gadje zitten. Deze muziek lijkt daar niet op. Het is muziek die je meeneemt naar de Australische weiden, woestijnen. Soms zoals Calexico, dan weer wat duister. De cd is erg open opgenomen, je hebt het gevoel dat ze in je huiskamer bezig zijn. Het is prachtige intieme muziek, echte roots en deze drie muzikanten voelen elkaar prima aan. Het is onnederlands goed, deze muziek. De andere cd's van deze groep ken ik niet, moet ze toch eens te pakken krijgen. Het cd hoesje is mooi passend en binnen in zien we de drie muzikanten in de wildernis zitten met hun instrumenten. Dat plaatje zegt precies wat je te horen krijgt.

avatar van koosknook
Wild Pumpkins at Midnight ken ik en heb ze diverse keren gezien.
Dit vind ik wel mooi, maar toch ook niet heel spannend en ook niet excentriek genoeg, om er heel lang naar te willen luisteren. Ik vond het best nog wel een lange zit...