Francis Lai - Love Story (1970)

Frankrijk
Score
Label: Paramount

1. Theme from Love Story (3:21)
  2. Snow Frolic (2:58)
  3. Sonata in F Major (Allegro) (2:19)
  4. I Love You Phil (2:06)
  5. The Christmas Trees (2:49)
  6. Search for Jenny (3:05)
  7. Bozo Barrett (2:45)
  8. Skating in Central Park (3:04)
  9. The Long Walk Home (1:32)
  10. Concerto No 3 in D Major (Allegro) (2:36)
  11. Theme from Love Story (Finale) (3:52)
neo
Francis Lai is de componist uit Parijs, de enige die het steeds weer waard is met een nieuwe score.Vladimir Cosma, wie was dat ook alweer? Lai heeft een unieke, typische manier van componeren,een typische kleuringe en geluid van composities. Zijn scores gaan vaak samen met een warm gevoel van liefde, misschien dat Love Story wel een van de hoogtepunten is. Hij componeert graag de muziek in zijn eigen studio in een sfeervolle straat in Parijs. Precies op dat moment dat hij naar buiten moet hebben gekeken en dat Franse gevoel kreeg schreef hij ''Snow Frolic'' wat daardoor zo Frans van geluid is. Alle composities zijn ongelooflijk mooi. Een nadeel zijn de Allegro van Mozart en die van Bach, die weliswaar uniek zijn, maar op de cd niets toevoegen en dus als opvullend beschouwd mogen worden.4.5 sterren

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Zitten die stukken van Mozart en Bach dan niet in de film? Dan is het inderdaad opvulling, maar anders is het toch juist mooi om een complete soundtrack te hebben?

neo
Zitten in de film. Vond het toen ik bovenstaand stuk schreef voor mijn eigen gevoel niet fijn tussen de score stukken in staan. Ondertussen ben ik daarover wel van mening veranderd. Compleet zou ik niet altidj een voordeel willen noemen.