Longwave - Secrets Are Sinister (2008)

Label: R.E.D.

8. It's True
  9. Shining Hours
  10. Secrets Are Sinister
avatar van starsailor
Wow....blij verrast door dit album. Geproduceerd door Peter Katis (Interpol, The National).
Bij de eerste beurt al weggeblazen. Shoegaze, Indie, Interpol, ik hoor het allemaal op hoog niveau voorbij schieten.
Eerst maar vast 4*. Verheug me al op de autorit straks van werk naar huis!

avatar van battersea
Even myspace ingedoken. helemaal niet verkeerd, ik mis echter een stem die staat als een dijk zoals bij editors, madrugada. Daardoor verzand het een beetje in de massa indie rock dingetjes. Ze weten wel van doorspelen. Waarom zijn die amerikaanse producties vaak allemaal zo vol? Aan deze kant van de oceaan klinkt het vaak allemaal veel helderder.

avatar van reptile71
Getipt door starsailor. Ik zal hier later ook nog wel reageren. Mijn eerste indruk is wel goed: vet geluid en afwisselend.

battersea schreef:
Waarom zijn die amerikaanse producties vaak allemaal zo vol?
Ben je wel eens in de VS geweest? Dan weet je namelijk hoe het zit. In de VS moet alles veel zijn. Vraag om ketchup bij de Mac (mayonaise gebruiken ze daar niet) dan krijg je niet 1 of 2 zakjes maar je hele blad vol met zakjes ketchup, vraag je Cola dan krijg je gewoon een literbeker en kun je gratis bijvullen. Ik denk dat dat zieke 'alles moet veel en groot zijn'-gedrag enigszins is terug te vinden in hun muziek.

avatar van reptile71
Toch een leuk plaatje om op een mooie rustige dag als deze lekker op de achtergrond te draaien. Alles klinkt al direct bekend, het hapt lekker weg, je hoeft er niet bij na te denken, gewoon een lekker poppy indie-plaatje met wave invloeden en dat mag ik wel op zijn tijd. Bijvoorbeeld na Dead Can Dance kan zoiets even heerlijk verfrissend klinken.