Future Bible Heroes - Eternal Youth (2002)

Label: Instinct

14. No River
  15. Cartoon
  16. The World Is a Disco Ball
avatar van thebestfreaks
Volgens de beschrijving hebben we hier te maken met elektronische pop welke ontstaat uit een samenwerking tussen Stephin Merritt (tekst en melodie) and Chris Ewen (instrumenten). Tja, en dat klopt wel.
Op deze cd neemt Claudia Gonson (drum, piano en zang bij Magnetic Fields) de vocalen op zich.
De sfeer is zoals bekend bij Merritt; intens, liefdevol, bizar en humoristisch. De combinatie van de electronica en de stem van Gonson geeft soms een wat apathische indruk, maar gelukkig is degene wie zich mee kan laten slepen door de sfeer, de tekst en melodieën.

De naam Stephin Merritt duikt wel vaker op merk ik
Volgens thebestfreaks is dit album alleen al de moeite waard vanwege I'm a Vampire en Doris Daytheearthstoodstill. Gezien het feit ik de laatste tijd merk dat onze smaken wel heel erg overeen komen laat ik me dat geen 2 keer zeggen en ben ik dit album gaan beluisteren.
Het doet me allemaal een beetje terugdenken aan de jaren '80: ik hoor er een hoop in maar kan het niet echt thuis brengen en dat is dan wel een pluspuntje natuurlijk.
Maar helaas wil een overeenkomstige smaak niet altijd zeggen dat het altijd 100% overeenkomt want eigenlijk heb ik niks met dit album: in mijn oren zijn het fletse electro-deuntjes die een quasi hipheid moeten uitstralen maar in wezen erg duf is en door anderen in dit genre veel beter gedaan.
Het spijt me thebestfreaks: deze keer is het niet gelukt me positief te doen verrassen maar een volgende keer vaar ik wederom blind op je advies