Madlib - Madvillainy: Instrumentals (2004)

Label: Stones Throw

1. Accordion (1:52)
  2. Meat Grinder (2:18)
  3. Raid (2:36)
  4. America's Most Blunted (3:24)
  5. Rainbows (2:52)
  6. Curls (1:35)
  7. Money Folder (2:33)
  8. Shadows of Tomorrow (2:35)
  9. Operation Lifesaver Aka Mint Test (1:31)
  10. Figaro (2:25)
  11. Hardcore Hustle (1:21)
  12. Strange Ways (1:22)
  13. Fancy Clown (1:42)
  14. Eye (1:58)
  15. All Caps (2:13)
  16. Great Day (2:16)
  17. Rhinestone Cowboy (3:57)
dion_odinot
Ik snap nooit wat nou het nut er van is, om zo'n album uitbrengen.
voegt niet echt iets toe.

avatar van Stapler
Nou ja.. Als je de rapper niet digged..?

Gekkenhuis
Hier ga ik niet moeilijk over doen. De beats op Madvillainy zijn zelfs 6* waard, als het al niet meer is .

avatar van bennerd
dion_odinot schreef:
Ik snap nooit wat nou het nut er van is, om zo'n album uitbrengen.
voegt niet echt iets toe.

Sommigen (waaronder ik) vinden het gewoon interessant om puur de beats te horen. Kan maken dat je de eventuele genialiteit van het album mét raps gaat inzien.

Marko
Voor liefhebbers die hier zelf overheen willen rappen of de muziek willen gebruiken om instrumentale hip-hop te mixen of iets dergelijks voegt het mijns inziens weldegelijk iets toe.

avatar van kobe bryant fan
Hoewel de beats op Madvillainy fantastisch klinken, vervelen ze me hier een pak sneller.
Het gemis van Doom is groot, hij maakte met zijn droge flow beats nog interessanter.
Er was ook duidelijk chemie tussen Doom en de beat.
De beats alleen klinken natuurlijk wel erg goed. Maar 38 minuten is weer wat teveel van het goede. Een song zoals Shadows of Tomorrow bijvoorbeeld. Op de normale plaat klinkt die: gek, grappig en experimenteel. Hier klinkt de beat nogal saai. Doordat hij de hele tijd herhaald wordt.
Wat op de plaat natuurlijk ook is. Maar daar krijgen we schitterende verses van Madlib en Doom.