Neil Diamond - Classics (1983)

Alternatieve titel: The Early Years

Label: Columbia

1. Kentucky Woman (2:26)
  2. Cherry, Cherry (2:43)
  3. Solitary Man (2:35)
  4. You Got to Me (2:47)
  5. I Got the Feelin' (Oh No, No) (2:12)
  6. Thank the Lord for the Night Time (3:06)
  7. I'm a Believer (2:40)
  8. Girl, You'll Be a Woman Soon (3:23)
  9. Shilo (3:50)
  10. Do It (2:24)
  11. Red Red Wine (2:41)
  12. The Boat That I Row (2:43)
avatar van heartofsoul
Al ben ik dan geen groot liefhebber van het stemgeluid van Neil, die hier trouwens nog jong en fris klinkt, de liedjes die hij in zijn jonge jaren afscheidde (toen ie nog een echte songwriter was), daar lust ik wel pap van. Vele artiesten scoorden daar terecht grote hits mee. Nog steeds oké om ze terug te horen, want de liedjes uit zijn jonge jaren zijn fenomenaal en worden niet ontsierd door een overdadige productie. Zijn latere albums mijd ik om die reden, al vind ik 12 Songs dan wel weer de moeite waard.

avatar van Droombolus
Het blijft perfekte popmuziek........ maar de The Bang Years is natuurlijk een veel betere bang voor de buk

avatar van heartofsoul
Die ga ik weer draaien zodra ik hem tegenkom in een van mijn cd-kasten... Waar is ie nou gebleven?
Inderdaad de beste Neil Diamond-comp als je je beperkt tot zijn vroege jaren. Met een zeer informatieve inlay.