Hiromi - Beyond Standard (2008)

Japan
Jazz / Rock
Label: Telarc

1. Intro: Softly as in a Morning Sunrise (0:28)
  2. Softly as in a Morning Sunrise (7:29)
  3. Clair de Lune (7:25)
  4. Caravan (8:49)
  5. Ue Wo Muite Aruko (8:42)
  6. My Favorite Things (7:48)
  7. Led Boots (6:33)
  8. XYG (6:32)
  9. I've Got Rhythm (5:52)
Nicci
Van YouTube kende ik haar onwaarschijnlijke virtuositeit op de piano, maar ik had nog geen album van haar. Daar komt nu verandering in en het zal waarschijnlijk niet bij dit ene album blijven. Wat een talent. Het spelplezier druipt er vanaf.
Een album vol covers. Voornamelijk jazz standards als Caravan (krankzinnige uitvoering!), My favourite things en I've got rhythm, maar ook Debussy en Jeff Beck komen langs. Één maal covert ze zichzelf: XYG is een uitvoering van een eigen compositie die al eerder was verschenen als XYZ.
David Fiuczynski speelt gitaar. Nog een reden om dit album eens te beluisteren.

Nicci
Sjonge wat een uitvoeringen van Softly as in Morning Sunrise en My Favourite things. Soms hoor je een band die klinkt. Dit is zo'n band.
Het laatste nummer kennen we natuurlijk van The Sound of Music. Niets mis mee, maar Hiromi tilt dat liedje naar een zeldzaam hoog niveau. Je weet niet dat er zoveel explosiefs uit een dergelijk onschuldig liedje te voorschijn getoverd kan worden.