Casino Versus Japan - Whole Numbers Play the Basics (2002)

Electronic
Label: Carpark

1. Single Variation of Two (3:45)
  2. Moonlupe (1:26)
  3. Aquarium (4:59)
  4. The Possible Light (1:12)
  5. Summer Clip (5:45)
  6. Koma Sign-Off (0:20)
  7. Em Essey (4:12)
  8. Tryptiline Fabricate (1:12)
  9. Where To? / What For? (5:38)
  10. You Were There (1:34)
  11. Making Lake Park in the Sun (3:51)
  12. Manic Thru Tone (4:31)
  13. Trad Velecido (1:10)
  14. Slo Bid Bellwave (5:35)
avatar van Mindshifter
Een mooier geheel dan zijn voorganger Go Hawaii. Prima nummers maar verwacht geen Boards Of Canada.

avatar van Mindshifter
Ik kom bij deze terug op het vorige bericht. Go Hawaii is beter!

avatar van unmudded lake
Deze is duidelijk beter en als je hier 2 voor geeft ben je een oen.
Niks meer niks minder.

avatar van Mindshifter
Go Hawaii is een stuk spannender, bijzondere melodieen en afwisselende drums. Ik merk toch dat ik deze te klinisch vind, te simpel en gewoonweg inspiratieloos.

avatar van unmudded lake
Misschien ben jij nog te inspiratieloos om alles goed in een referentiekader te plaatsen...

Vergeet niet dat het een kunst is om van niet spannende muziek, weinig bijzondere melodieën en simpele drums toch nog een mooi wegdromend geheel te maken.
Niet elk album met weinig afwisselende drums is daarom niet altijd minderwaardig of zo. Je moet het in de setting zien in wat men wilt bereiken.
Veel afwisselende drums zorgen ervoor dat je meer aanwezig bent bij de muziek waar het hier vooral door weinig variatie in drums bvb het net de bedoeling is om dat zetje te krijgen waar zwaartekracht niet zoveel vat meer heeft.
Maar goed als jij dat goed kan met wat meer variatie het zij zo.
Niet elk brein is op dezelfde manier geschapen.

avatar van Mindshifter
Zozozo! Ik merk dat ik een paar gevoelige snaren raak, gezien de heftige replies.
Het is mijn mening dat er van cd's zoals deze al zoveel meer zijn gemaakt; electronische muziek klinkt al snel goed; dat heeft niets te maken met hoeveelheid, maar hoe je je middelen inzet; en in dit geval volledig inspiratieloos; zoiets heb ik al honderden keren vaker gehoord, en geloof me ik heb het vaak genoeg geprobeerd. CvJ is het op Go Hawaii wel gelukt om iets leuks neer te zetten, al gebruikt hij sommige truukjes wat te vaak, maar hier is het anonieme liftmuziek. Luister eens naar SAW 85 -92 van Aphex, DAAR zit ziel in, of voor mij part naar Mum.
Nogmaals heeft niets te maken met variatie; maar deze bende kan ik zelf ook maken.
Wegdromende muzak is te gemakkelijk; als je dat maakt; moet je van goede huize komen er wat echt goeds van te maken.

avatar van Mindshifter
Oja, en dan is het erg flauw en kinderachtig om mij inspiratieloos te noemen.

avatar van unmudded lake
Oh maar ik ben een gevoelig persoon hoor vergis je niet.
Als jij dit ziet als een heftige reply dan is dat jouw rekening.
Ik had deze zinnetjes nochtans heel rustig geschreven.
Nogmaals het is allemaal wat er in jouw brein woelt.
Wat er uit jouw brein gebeurt is niet altijd wat het is.

Geloof me , ik heb al een heleboel albums achter m'n kiezen.
Als jij zegt dat dit inspiratieloos is heb jij gewoon geen inspiritatie simpel. Maar ik zeg het nog een keer, jouw brein is andermans brein niet.

Al jij dit kunt maken omg , jij bent het nieuwe nederlandse wonderkind jongen. Let op ik geloof in je capaciteiten hé, ik geloof in je hé.
Je zal enkel wel nog wat poorten in je brein moeten openen om iets onmuzaks te maken.
En tot slot: flauw en kinderachtig is het allerminst , je bent het gewoon maar let op het is een titel om kinds te zijn.
Zei onze grote hEER niet dat m'n altijd kinds moet blijven , wel je zegt het van jezelf.
Toch nog wat zelfkennis.

avatar van Mindshifter
Ik laat mij helaas toch weer verleiden om een reply te maken op een bericht met op zijn zachtst gezegd uiterst curieuze argumenten die eigenlijk niet eens over muziek gaan, maar goed.

Ik vond inderdaad dat je heftig reageerde en inderdaad; dat gebeurt in mijn "brein", zoals jij dat noemt. Maar beste man; daar gaat het toch om in het leven? Hoe ik dingen intepreteer en, om het in de context te zetten; hoe wij muziek intepreteren. Je doet alsof muziek een optelsom is; 2 + 2 = 4 als in "ik vind het 4, die ander vindt het geen 4 vindt is hij fout; of een " oen" of " inspiratieloos". Opvattingen die blijkbaar in jouw "brein gebeuren".
De reden waarom je bericht voor mij een nare bijsmaak heeft is dat het allemaal zo belachelijk passief agressief is en je dat dan allemaal gaat platstrijken met "HET ZIT IN JE BREIN, HET ZIT IN JE BREIN!", een beargumentatie waarbij je je eigen mening ook onderuit haalt.

Op die laatste zinnen wil ik wel reageren, maar ik geloof dat je daar een beetje de draad kwijt raakt, want ik snap er werkelijk helemaal niets van. De zin "maar je bent het gewoon", zegt genoeg...

Tot slot een amusante review van pitchfork over dit album:
Pitchfork: Album Reviews: Casino Versus Japan: Whole Numbers Play the Basics

PS: Laat je je altijd zo uit als je het niet met iemand eens bent?

avatar van Mindshifter
Ik krijg geen antwoord van mijn medegebruiker en dat had ik dan ook wel verwacht. Enfin, tussen alle bedrijven door het album nog een keer opgezet en toch een halfje erbij; het blijft inspiratieloos maar werkt uitermate goed als je staat af te wassen.

avatar van trebremmit
Ik ben het wel met Mindshifter eens, zo bijzonder is dit niet.

avatar van unmudded lake
Goed net als jouw reply zal ik dan maar - en ook helaas - een tegenberichtje van wal steken.
Moet ik tegenberichten op jouw vraag?

Ik ben helemaal tot niets verplicht. En tot slot is dan ook een slot. Maar goed de burcht moet soms eens worden opengeklapt om de kreupelen, de minder begiftigden die dagenlang staan te loeien als tamme koeien in de o zo koude winter.

Laat ik me zo uit?
Neen , natuurlijk niet. Maar ik laat me wel zo uit als mensen iets zeggen ivm met een album waar de argumenten totaal van de pot zijn gerukt.
Ja daar heb ik een schijthekel aan.
Als trebremmit zegt : "dit is niet bijzonder" ok goed.
Daar kan ik mee leven geen probleem. Er kunnen mooiere zaken zijn in het leven van bert die zorgden voor deze keuze.

Waar ik dan wel een probleem mee heb is het feit dat de argumenten om een album niet goed te vinden misplaatst zijn.
Als jij zegt dat het minder afwisselende drums heeft dan ben jij fout bezig.
Deze muziek stoelt helemaal niet op afwisselende drums , dit is niet de hoofdmaat in deze muziek.
Het is net hetzelfde zeggen dat je een technoalbum beluistert en zegt dat de beat wat eentonig is. Dit is nu een regel in dat soort muziek.
Of ben ik nu fout?
Of dat je luistert naar een hard grunt/metal album en raconteert waarom die man zo in hemelsnaam moet roepen.

Hoe jij zegt " het zit in je brein het zit in je brein ".
Ja natuurlijk zit het in je. Ik haal mijn stelling helemaal niet onderuit.
Jij bent het die het album afkraakt niet ik.
Jij gaat ( of jouw brein gaat ) niet mee in de wereld van dit album.
Daarom vind ik het jammer dat je zegt inspiratieloos terwijl ik juist vind dat het wel heel veel inspiratie bevat.

Als ik zou zeggen : " ah die Aphex-plaat die SAW of hoe was het , nou vind ik bagger die gozer bakt er niks van ".
Wat zou je dan vinden van die persoon?
Jammer dat ie niet in die wereld kan stappen toch?

En wat doet die BoC hier nu ook alweer?
Deze man heeft genoeg eigen stijl terwijl ik hier dan moet lezen " verwacht geen Boards of Canada ".
Dit vind ik persoonlijk jammer die vergelijking.
Die standaarden trekken om alles met datgene te vergelijken.
Daarmee doe je veel muziek onder hun werkelijke waarde belanden.

Een antwoord verwachtte je wel.
Lieg niet. Waarom zou je anders 3 dagen wachten.
Mocht je een half uur na mij dit gezegd hebben had ik je nog geloofd maar dit zijn leugens.

Nog veel plezier.

En juist een halfje plus een halfje is een één nietwaar?

avatar van Mindshifter
Aha, behalve het feit dat ik word beticht van liegen is dit een berichtje waar ik meer mee kan dan een opeenstapeling van beledigingen en niet begrijpend taalgebruik.
Ook vind ik het prettig dat je mij laat merken waarom je het niet met mij eens bent. Zo begrijp ik je beter en is er ruimte om te discusseren

Enfin, ik zal er niet inhoudelijk op ingaan omdat ik uit je bericht merk dat we op verschillende golflengtes zitten; ik ben meer bezig met het technische gedeelte van het album, wat voor sfeer het schept en hoe dit op mij overkomt.
Jij zit meer in de hoek dat ik het album c.q. sfeer niet zou begrijpen.
Voorbeeld:

Hoe jij zegt " het zit in je brein het zit in je brein ".
Ja natuurlijk zit het in je. Ik haal mijn stelling helemaal niet onderuit.
Jij bent het die het album afkraakt niet ik.
Jij gaat ( of jouw brein gaat ) niet mee in de wereld van dit album.

Goed, oke, maar jouw brein blijkbaar wel; is dat dan waar of niet waar? Goed of slecht? Juist of onjuist? Het is een intepretatie, het zit in ieders brein. Dat maakt het dus niet het een of het ander.

verder heeft het voor mij dan ook geen meerwaarde een inhoudelijke discussie te voeren waar we toch nooit uitkomen.
Maar jij ook veel plezier!

PS: het album stond op 2,5, halfje erbij = 3

avatar van Djarune
Hoe ik hier vannacht terecht ben gekomen weet geen mens. Maargoed mijn "brein" werkt duidelijk anders. Dit album bestaat namelijk uit alleen maar post kitcherige reverb en delay effecten met een vrij saaie drumpartij waar ik snel moe van wordt. Gelukkig ga ik nu slapen... Ik ga hier trouwens geen cijfer aan geven, want ik wil me niet mengen in de bovenstaande (bijzonder vermakende) discussie

Djarune schreef:

Haha! Ach, laat je je er niet van weerhouden te stemmen door dit soort passief agressieve users. Musicmeter is immers om meningen te geven en te stemmen al naar persoonlijke smaak!

Juist stemmen.

Het is al merendeel om zeep door het soort infantiele domoren dat hier rondloopt.

avatar van Mindshifter
Nog even deze discussie doorgelezen en genoten. Wat een gekkerd!
Overigens deze opnieuw beluisterd en hem vergeleken met het eerste werk van deze man; het gaat wel downhill met zijn muziek. De nieuwe durf ik niet eens meer aan.