Katerine Avgoustakis - Overdrive (2008)

Alternatieve titel: Ultrasonic

Belgiƫ
Label: Mostiko

1. Ayo Technology * (3:38)
  2. Upon the Catwalk (3:12)
  3. Treat Me Like a Lady (3:41)
  4. Shut Your Mouth (3:13)
  5. Now I Know (3:19)
  6. Ultrasonic (3:18)
  7. No Strings Attached (3:13)
  8. Burn It Down (3:48)
  9. Some Boys Some Guys (3:23)
  10. Loose My Mind (3:23)
  11. He's Not Like You (3:39)
  12. Lazy Sunday (3:52)
  13. Don't Put It on Me (3:00)
  14. Live Wire (3:22)
  15. Time to Make a Change (3:50)
  16. Back Off [FTW Radio Edit] (3:31)
  17. Shut Your Mouth [Daniel Bovie Radio Edit] (3:31)
  18. Ultrasonic [FTW Radio Edit] (3:36)
Prachtig album!
Stukken beter dan haar vorig album.

Je kan het album beluisteren op:

avatar van Brucas
Zeer goed albums, vind de singles eigenlijk de minste van het album!

Maar eigenlijk is elk nummer goed, en elk nummer krijgt van mij 5 sterren, hoe belachelijk sommigen dat ook mogen vinden!

avatar van friday the 13 th
Wel raar om nu pas een album uit te brengen als de singles al maanden verschenen zijn.

Shut you mouth vind ik leuk, de rest nogal inspiratieloos en vrij simpel (constant ultrasonic). De nieuwe upon the catwalk vind ik ook niet al te best.

De rest nog niet beluisterd, dus ik ga ook nog niet stemmen.

Maar ik verwacht er niet te veel van.

Wat een cover, net superwoman. Vind het totaal niet bij het genre passen.

Een paar jaar geleden was ik nog wel een fannetje van deze dame, maar nu ze een nieuwe weg is ingeslagen vind ik er niet meer zo veel aan. Middelmatige muziek die even leuk is, maar na een tijdje je keel uit begint te hangen (mijn mening natuurlijk).

'Shut Your Mouth' (edit is ook zeer goed) en 'Don't Put It On Me' zijn de toppers van het album en voor de rest kunnen 'Upon the Catwalk', 'Loose My Mind' en 'Live Wire' kunnen er ook nog mee door als leuke popnummers.

'Treat Me Like a Lady', 'Now I Know You', 'He's Not Like You', 'Ultrasonic', 'Lazy Sunday', 'No Strings Attached', en vooral 'Some Boys Some Guys', 'Time To Make a Change' en 'Burn it Down' zijn dan weer verschrikkelijk.

Kan popdance af en toe wel eens appreciëren, Milk Inc bijvoorbeeld (al valt de samenwerking met Regi ook tegen), maar dit is gewoon té veel van hetzelfde, zelfs als het op tekstherhalingen komt.

Helaas Katrientje, zou je meer willen geven, maar dit is echt niet meer dan een 2* waard.

avatar van Nickstbo
Ze had in de stijl van "Shut Your Mouth" moeten verderwerken.
Zo'n stijlvolle zwart-wit / grijswaarde hoes...

En wat krijgen we hier...Yak

Jonas
Haar album verkoopt voor geen meter in Vlaanderen ...

Gelijkenissen op cover, iemand?

Jonas
Treat My Like A Lady word de nieuwe single!

het ligt muzikaal een beetje in de Vlaamse traditie van milk inc,technotronic, praga kahn en taste of sugar.
In vergelijking met veel andere als trance house vermomde mainstream synthipop steekt dit er artistiek met kop en schouders erboven uit.
niet erg verrassende maar wel erg aanstekelijke ritmes en melodieën.
En een knap uit gedokterde sound met een knap uitgevoerde onderkoelde zang er over heen.
op zich een lekker plezierig cd,tje die misschien niet als de grootste mijlpalen uit de 21e eeuwse muziek te boek zal staan, maar niettemin verdomd lekker weg luistert

avatar van NewYorkCityLight
Upon the Catwalk zag ik gisteren op de Nederlandse TV, vond het wel een goed nummer. De cover lijkt inderdaad op die van P!nk, viel mij ook meteen op.

Ik zie dat ze voor lettertype Andes heeft gekozen (ken ik toevallig omdat ik die zelf ook altijd gebruik).

avatar van NewYorkCityLight
Er staan toch een aantal hele sterke nummers op! Now I Know You, Treat Me Like A Lady, Shut Your Mouth, He's Not Like You, Upon The Catwalk en Ultrasonic vind ik allemaal bijzonder goed. Ben alleen beniewd hoe lang de houdsbaarheidsdatum is.

Mijn absolute favo blijft wel Now I Know You, het verbaast me dat dat niet een van de zeven singles was.

avatar van friday the 13 th
Treat me like a lady kan er inderdaad nog mee door. Zal ook nog wel groeien naarmate ik het meer beluister. Maar als ik tracks als no strings attached en burn it down luister dan moet ik zeggen dat er toch veel fillers op dit album staan.

Mijn favorieten van dit album blijven shut your mouth, ultrasonic en live wire, waarvan shut your mouth haar meest ijzersterke single tot nu toe is.

avatar van NewYorkCityLight
Ik moet zeggen, ze gedraagt zich af en toe als een slet in haar video's. Al vind ik het geen slechte video's, ze kan het dan ook hebben , ze is ontzettend knap.

Er staan inderdaad redelijk wat fillers op (alhoewel ik die vaker probeer te luisteren zodat ik ze ga waarderen), die dan weer tegenover de eerder genoemde nummers staan. En ook Live Wire en Time To Make A Change behoren niet tot de fillers.

Ze doet me trouwens denken aan de nederlandse zangeres EliZe. Qua uiterlijk een beetje maar vooral qua muziek.

Vind het wel zwak dat ze (of haar management) probeert te teren op Milow's succes met Ayo Technology door van haar versie ook meteen een single te maken, met een clip die bestaat uit goedkope shots van haar voor een muur en daartussen beelden uit haar clip van Ultrasonic.

In de tijd van Star Academy kwam ze nog wat sympathiek over, maar ze begint meer en meer een van die typische slet-producties van de huidige muziekmaatschappij te worden... Shut Your Mouth blijft een goeie single, maar dat is het ook.

avatar van NewYorkCityLight
Volgens mij moest ze Ayo Technology recorden voor een kinderCD. (Twas waarschijnlijk te duur om de Milow versie erop te zetten?). Anyway, het werd onverwacht een #1 hit in Polen en toen is er een video bij gemaakt.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Musicer schreef:
Vind het wel zwak dat ze (of haar management) probeert te teren op Milow's succes met Ayo Technology door van haar versie ook meteen een single te maken.
Haar versie is in de Benelux nooit op single verschenen .
Los daarvan gebeurde het vroeger trouwens vaak dat er verschillende versies van een nummer op hetzelfde moment in de hitlijsten opdoken. En ook in "deze tijden" is het al voorgekomen: herinner u bijvoorbeeld "Chihuahua" (DJ Bobo en The Booming People) en "Dragostea Din Tei" (O-Zone en Haiducii).

avatar van NewYorkCityLight
Ik was gisteren in Antwerpen en ik zag deze CD liggen voor 8 euro. Heb 'm meteen gekocht .

En het blijft toch echt een bloedmooie vrouw.

avatar van friday the 13 th
Ik heb hem gisteren gekocht in Antwerpen voor 5 €, een prijs die ik er wel voor over had. Best wel een leuke cd hoor als je hem wat beter beluistert!