Bite the Bullet - Bite the Bullet (1989)

Label: Jet

1. Change of Heart (3:51)
  2. Finished with Love (3:59)
  3. Edge of the Rain (4:33)
  4. Faith Healing (3:44)
  5. Cold Surprise (5:56)
  6. Running to Stand Still (4:39)
  7. Dark Age (3:39)
  8. Playing at Love (5:03)
  9. Big Mountain (3:55)
  10. Sailors Song (4:56)
  11. Watershed (3:43)
avatar van milesdavisjr
Een fijn AOR plaatje waar liefhebbers van Strangeways, Foreigner, Toto en Journey misschien wel mee uit de voeten kunnen. Hoewel het plaatje typisch de vruchten draagt van de jaren 80 rock (veel synthesizers, brede koortjes en een wat pompeus geluid) klinkt het geheel best fris. De zanglijnen zijn origineel, Mike Benton is een aangename zanger en zijn stem is gemaakt voor dit genre. De saxofonist die hier en daar wat schetsen toevoegt zorgt voor een extra dimensie (ik kan mij herinneren dat de Canadese band Boulevard dit destijds ook al deed). Een fijn plaatje dat echter in de jaren 80 verzoop in de enorme hoeveelheid releases die uit werden gebracht in dit genre en jammer genoeg niet is opgemerkt. Hoewel dit plaatje zich ook niet enorm onderscheidt van de vele andere bands die verzorgde toegankelijke rockmuziek op de massa loslieten.