Nosferatu - Deadly Force Is Authorized (2004)

Dance
Label: Enzyme

1. Have It Your Way (8:11)
  2. Cameltoe (5:57)
  3. Loose Canon (5:21)
avatar van Onderhond
Nosferatu is, ondanks de grote bagger die 99% van de Dutchcore is, één van die artiesten waar ik soms toch een soft spot voor heb. In het genre "partytracks met silly melodietjes" is hij zowat diegene die er het meest van weet te brouwen. Niet dat het om 5* tracks zou gaan, maar het kan er toch allemaal best door.

"Have It Your Way" is zo'n voorbeeld van een simpel nummertje dat ik best kan pruimen. Typische voice samples gepikt van een rapnummer, hoge jolly melodietjes, retro "yell sample" (Thunderdome 10-11, zoiets moet het geweest zijn). Voice sample gebruik is zeer leuk, en samen met de typische basses, effectieve melodietjes en een lekker tempo vormen ze de kracht van Nosferatu. Kwalitatief / hoogstaand is het niet, leuk wel.

Jammer is er niks van dit op de B-Kant. De nummers zijn wat donkerder, en het enige wat ik ervan kan zeggen is "wannabe-darkcore". Ik ken nog steeds geen artiest die in beide subgenres goeie tracks kan producen (partytracks van Promo en Catscan zijn ook bagger), zo ook Nosferatu niet. Cameltoe is troep, met enkel een leuk klinkende voice sample. De rest van het nummer is tam en futloos. Loose Canon al net hetzelfde. Van die typische "MoH darkcore" dit. Wel willen maar niet kunnen.

Jammer, want het sleept het niveau van de EP wel heel hard naar beneden. Voor het eerste nummer wil ik best nog 3.5* geven, voor het geheel hou ik het op 1.5*

avatar van tovenaar
Ik vind Cameltoe er juist uitspringen, grappige track met lollige synths en gezellig ritme .

avatar van Goodfella
Inderdaad het leukste nummer, maar dan nog stelt het niet zoveel voor. Vind dit ook helemaal geen darkcore eigenlijk, zelfs geen poging tot. Gewoon een vrij simpel trackje met een wat stevigere bass dan in de gemiddelde track van Nosferatu. Als je MOH darkcore wil moet je 's Ill-Matic luisteren (Outblast). Hét voorbeeld van pseudo-darkcore als je het mij vraagt.

Wat Loose Canon betreft kan ik me beter in die omschrijving vinden. Vrij suf nummer dat eigenlijk nooit los komt.

Maar Have It Your Way is toch echt je reinste bagger OH. Er zijn 10.000 van zulke tracks..! En allemaal met dezelfde synth, zelfde opbouw en zelfde stoere samples. Je blijft me verbazen

avatar van Onderhond
Ik denk dat ik wel duidelijk was dat ik het geen kwalitatief hoogstaand nummer vind .

Alleen is mijn afkeer van die Dutchcore stuff niet zo groot als bij jullie denk ik. Van de meeste track moet ik ook niks hebben, maar Nosferatu springt er toch wel ergens bovenuit, en ik vind het best geinig om af en toe te horen.

En allemaal met dezelfde synth, zelfde opbouw en zelfde stoere samples.
Dit is verder ook toepasbaar op 90% van de darkcore, D-Passion stuff ed, en daar worden verder ook geen * voor afgetrokken

Edit: m'n foute kant zal later nog wel eens bovenkomen, wanneer ik en masse Dune/Scooter/Happy Hardcore CDs begin toe te voegen

avatar van Goodfella
:D

Touché. Al begint D-Passion me inmiddels aardig de keel uit te hangen. Hij had juist zo'n verfrissende sound, maar als z'n volgende plaat weer enkel die typische geluiden heeft kan 'ie een hoge score wel vergeten. Wel een waanzinnig goede DJ overigens.

Maar ja, smaken... Mindustries, D-Passion, Armageddon Project.. die beukende hitjes zegmaar, da's gewoon míjn party-muziek.

Hmmmm,

inderdaad een zeer wisselende EP met de Cameltoe track als minste. Kinderachtige sample met storende pingeltjes d'r door. De openingstrack is nog wel aardig. Standaard beuken, maar tenminste met wat sfeer gebracht. Ik kan alleen niet opmaken of de zin nou gesampled is of opnieuw gerapt (het is trouwens Dr. Dre uit Say What You Say).

De laatste track klinkt wat rauwer dan de eerste twee, maar mist het compleet aan energie. De plaat sleept maar voort en de voice-sample voegt werkelijk geen hout toe. Erg jammer. Wel een schitterende kaft trouwens.

avatar van Hellblazer
Inderdaad typische middelmaat. Hoeft niet altijd slecht te zijn, ook al zijn er 10.000 van.
Eerste nummer is inderdaad absoluut geen Darkcore. Het lijkt er niet eens op. Toch is dit voor gewone Hardcore wel geslaagd. Leuk melodietje en een aantal standaard rapsamples.
Cameltoe is een veel minder nummer. Irritante melodie en de voicesampletjes vielen bij mij ook niet goed. Ook te weinig spanning.
Loose Canon klinkt vanaf het begin beter, maar er gebeurt vrijwel niets, het magere melodietje later is ook te kort en te saai. Wel is de kick best geinig, maar er zijn veel betere nummers, ook van Nosferatu.
2.5*