Xymox - Headclouds (1993)

Label: Off-Beat

1. Spiritual High (4:39)
  2. It's Your Life (4:26)
  3. Prophecy (3:50)
  4. Wild Is the Wind (5:15)
  5. A Single Day (3:46)
  6. Love Thrills (4:36)
  7. The Beginning (4:54)
  8. Reaching Out (4:01)
  9. Headclouds (4:03)
  10. January (6:04)
  11. Soul Free * (4:16)
avatar van Crush
Na het wat tegenvallende 'Metamrphoses' vond ik dit weer een stap in de goede richting.
Enige jaren later zou de band weer Clan of Xymox heten en werd deze steigende lijn voorgezet met een aantal prachtige albums.

Opvallend vind ik de zeer geslaagde Bowie cover 'Wild is the wind', waar Ronny Moorings een geheel eigen geluid aan weet mee te geven. Ook het titelnummer en 'Reaching out' (ook op single verschenen) vind ik nog steeds erg fraai.

'Headclouds' is overigens uitgebracht in 1993.

avatar van doornappel
Ik ben het grotendeels met Crush eens, echt een lekker plaatje! It's Your Life, Love Thrills, Headclouds en January mogen er ook zijn...

Overigens heeft mijn editie nog een Track #11 onder de naam 'Soul Free', deze kon ik gelukkig onlangs nog via Amazon bestellen voor maar 5 eurotjes.

avatar van Crush
'Soul free' staat op de cds 'Dream on' en is op een andere uitgave inderdaad als elfde track toegevoegd.

avatar van sinornis
Dit vind ik zelf de minste album van (Clan of)Xymox,
alleen het eerste nummer vindt ik wel goed,
en de nummers 6, 10 & 11(Soul Free)gaan ook nog wel,

Op dit album is ook nog de [house] invloed aanwezig, maar
het is wel iets minder als bij het voorgaande album.

en Love Thrills is wel met een apart ritme verder.

avatar van WesleyX16
Ik snap niet waarom ik vanaf dit album ben afgehaakt. Want vanaf ongeveer 2000 heb ik de Xymox-draad weer opgepakt.

Ik luister op het ogenblik naar dit album. En ik vind hem prima zoals we van Clan Of Xymox gewend zijn. En af en toe een house-deuntje (zoals bij Prophecy) in de muziek dat stoort me zeker niet.

avatar van WesleyX16
Dit is toch wel hun minste album.

Gelukkig zijn ze hierna toch weer met beter werk aangekomen.

avatar van reptile71
Crush schreef:

Bowie heeft Wild Is the Wind schitterend uitgevoerd, maar het is niet zijn nummer maar een nummer dat dateert uit 1957. Persoonlijk vind ik deze uitvoering van Xymox compleet in het niet vallen bij die van Bowie.

avatar van Crush
Leuk om te weten, ik dacht namelijk dat het voor Bowie geschreven was. Ben wel benieuwd naar het orgineel.