J. Tillman - Vacilando Territory Blues (2009)

Folk

5. James Blues (2:32)
  6. Steel on Steel (4:41)
  7. Laborless Land (3:26)
  8. Barter Blues (7:26)
  9. New Imperial Grand Blues (4:04)
  10. Master's House (4:58)
  11. Someone with Child (3:18)
  12. Above All Men (3:55)
  13. Vacilando Territory (3:30)
(verwijderd)
digitaal al te verkrijgen.. legaal onder andere via iTunes. Geweldige plaat. J. Tillman is nu de drummer van de Fleet Foxes en doet de laatste tijd het voorprogramma als soloartiest.

Heerlijke cd voor liefhebbers van Damien Jurado en andere singer songwriters!

Mijn Tip van de maand na vorge maand Mick Flannery-White lies nu deze

Vergeet Fleet Boxes, de drummer heeft alle talent. Beetje ray lamontagne maar toch ook een nieuwe stem in het toch wel uitgekouwde singersongwriter genre. Ben op t eerste gehoor onder de indruk!! Had destijds zijn debuut gekocht Minor Works. Die had Iets te saaie arrangementen maar wel een superproduktie. Deze is beter, veeeeel beter. Ben bang dat de 4 snel gaat stijgen. Dit blijkt al zijn 3e plaat(2e Cancer and delerium ontbreekt hier). Dus snel alles verslinden.

avatar van Antie
Waar "Fleet foxes" me niet weet te pakken.
Weet "J. Tillman" als sing-songwriter dat wel te doen.
Juist nog maar 1ste luisterbeurt achter de rug, maar nummers als "First Born"
en het heel mooie "Batter Blues" blijven direct hangen

avatar van muziekobsessie
Godverdomme! als er een definitie voor groeiplaat bestond dan was 't wel deze onwijs mooie ingetogen maar toch spannende plaat. Wat in deze tijd haast niet meer mogelijk is. heb her en der al my space sites van bekende artisten Tillman als invloed zien staan. Dus echt muziek voor muzikanten

Haha go-on muziekobsessie!

avatar van muziekobsessie
gaat er iemand aanstaande zondagmiddag paradiso speelt Josua met band 16 uur bovenzaal, kan wel is heel bezwerend gaan worden. Ik kan dan zeggen dat ik erbijwas samen met de geluidsman en de toiletjuf ha ha

overigens al de 5e plaat van Tillman en de beste!!

avatar van muziekobsessie
iedereen wie dit leest kan zich voorlopig behoorlijk voor de kop slaan dat die er niet bij was bij toch wel het beste concert sinds jaren in Paradiso. echt ongelofelijk hoe anders de nummers met band live zijn dan studio. Joshua zijn zang kraakhelder. zijn broer op bas en hemelse backin, steel gitaar en elk nummer compleet anders doch veeeel beter dan de plaat versie. Op je knieen want hier komt een talent die heeeel groot gaat worden!!!!

avatar van twelve
Mooie, ingetogen plaat. Intieme, minimale composities. Met opener All You See waant Tillman zich nog een Fleet Fox, maar met No Occasion zet hij de toon voor de rest van het album ('I don't want to live again'). Dit legt meteen diens zwakte bloot, het is allemaal wat vlakjes en mist de spanning om vijftig minuten lang te blijven boeien. 3,5*

(verwijderd)
en het volgende Tillman plaatje dient zich alweer aan.. blijkbaar waren dit nog een aantal oude tracks.. nieuwe plaat heet Year in the Kingdom..
Waren de Fleet Foxes maar zo productief

even een toevoeging: Year in the Kingdom is door Tillman in twee weken zelf opgenomen en klinkt wat mij betreft iets minder donker dan Vacilando.. zal hem van de week proberen toe te voegen

avatar van muziekobsessie
mijn dank is groot Joram, dat wordt weer genieten komende dagen. kan alleen nergens t hoesje vinden. En hij speelt in Utrecht en Amsterdam. Heb m al gezien in paradiso echt verrassend goed moet ik zeggen en dat zeg ik niet snel

avatar van RoyDeSmet
Lekker album. Anders dan we gewend zijn van Fleet Foxes.
Nummers als New Imperial Blues zijn lekker fris en tegendraads,
maar voor de rest is het wat meer van het zelfde. Ik sluit me voorlopig hierbij aan:

twelve schreef:

avatar van RoyDeSmet
De laatste drie nummers hadden er wat mij betreft niet op gehoeven!

avatar van Ducoz
En dat terwijl Someone With Child een van de mooiste nummers van de plaat is...

avatar van deef.
Jajaja, dit is dan de reden waarom tóch altijd blijven doorzoeken naar fine fine music zich loont. YouTube dan wel Spotify maar blijven doorklikken en vervolgens stuiten op ditsoortige (rode stippenlijn-woord) diepzeeparels. Eenmaal opgedoken gekoesterd en opgeborgen in de warmere hersenhelft.

Het latere werk is zeker wel dik in orde maar een volle vijf komt er nog niet van. Vooralsnog, want we mogen niet te snel oordelen. Ik hou van een randje experimenteel en rommelig, bij het nieuwere werk (onder een nieuwere naam) ontbreekt dit helaas.

avatar van Silky & Smooth
Ik ben toch blij dat hij later toch een andere weg is ingeslagen. Het blijft wat vlak. Zijn werk onder de naam Father John Misty vind ik dan toch wat diverser en beter in balans.

Telkens ik deze cd draai, moet ik stiekem lachen ...
Het cd hoesje is van karton. Ik weet nog goed wat er gebeurde toen ik thuis kwam na de aanschaf van deze cd. Direct de cd opgezet om de tracks al te beluisteren. Maar opeens rook ik een brandluchtje. Ja ja het hoesje was beginnen te branden , want de salontafel stond vol brandende kaarsjes.
Dus nu heb ik een aangebrand hoesje ... maar de muziek blijft prachtig !