Bent Banana Harper - Blues Pioneer (2008)

1 stem

Blues / Roots
Label: Godswindow

1. I've Been Lonely for So Long (3:34)
  2. The Sun's Gonna Shine Again (2:39)
  3. It Ain't No Fun to Me (4:52)
  4. Built for Comfort (3:02)
  5. Tennessee Waltz (4:47)
  6. Statesboro Blues (1:58)
  7. Baby One More Time (3:03)
  8. Luiza (6:51)
  9. Glory of Love (3:45)
  10. Praise God I'm Satisfied (3:01)
  11. Grinnin' in Your Face (4:11)
  12. Roll 'Em Pete (3:07)
  13. Big Leg Blues (6:20)
  14. Stop That Train (3:20)
  15. I've Been Lonely for So Long (2:38)
Bruce "Bent Banana" Harper was een bluesgitarist en -zanger die in de late jaren '20 en begin jaren '30 van de vorige eeuw actief was in en rond Chicago. Nadat hij 70 jaar lang in de vergetelheid was geweest, werd hij door velen gezien als een legendarisch figuur. Sinds kort zijn echter lang verdwenen opnames (her)ontdekt die het bewijs leveren dat Bent Banana Harper weldegelijk zou hebben bestaan en destijds muziek maakte in de straten van The Windy City.

Bent Banana Harper wordt nu door velen gezien als een pionier in de blues- en rockmuziek. Critici beschouwen het hele verhaal (nog steeds) als een hoax.

Ik vermoed zelf dat de critici gelijk hebben. Sommige tracks op dit album klinken welliswaar behoorlijk authentiek, maar van bijv. "Glory of Love" kan ik nauwelijks geloven dat dit nummer zo oud is. Als ik het zonder verdere info zou gehoord hebben, had ik het nooit als pre-war bestempeld in ieder geval.