Machinefabriek & Anne Bakker & Leo Fabriek - Fabriek Bakker Fabriek (2008)

Electronic
Label: Machinefabriek

1. Fabriek Bakker Fabriek (21:00)
avatar van we tigers
fraai stukje muziek met Leo Fabriek op piano, Anne Bakker op viool en Machinefabriek met z'n electronica als vloeistof waarin de eerder genoemde ronddobberen. Na eerder dit jaar ook (onder vele andere) al het mooie Dauw uitgebracht te hebben weet Machinefabriek mij met dit ook weer te bekoren.
Die gast is echt een adhd-er met al die releases...

Sietse
Iedere keer dat ik deze beluister gaat hij meer bevallen en lijkt me zo dat ik dit toch wel het mooiste muziekstukje dit jaar vind waar machinefabriek zijn handen aan vies heeft gemaakt.

Bevalt me meer dan Dauw, wat door veel mensen als de favoriete plaat van hem wordt gezien.

EDIT: dit wordt zeker een kanshebber tot favoriete Machinefabriek release.

avatar van we tigers
Hij is zeker fijn en gaat langzaam maar zeker voor mij op gelijke lijn komen met Dauw; wellicht er nog voorbij. Ik had van deze samenwerking wel een volledig album willen horen.
Eerder deze week ontdekte ik dat mijn vrouw het plaatje 's ochtends vroeg aan het draaien was "omdat het zo fijn klinkt"... geloof me; dat is een aardig compliment; normaal gesproken forcefeed ik de hele tijd . Als ze het dan uit zichzelf opzet is dat een seal of approval.

avatar van KampF
En dan te bedenken dat dit improvisatie is! Wat een geweldige plaatje, zo nog even op de valreep van 2008.. Leo Bakker speelt fijn minimal piano, Anne B. duikt precies op de juiste momenten op met zijn viool en Machinefabriek ruist er 'zoals je hem kent' doorheen. Komt heerlijk over als een schuldig avontuurtje van 20 minuten.