Broadcast 2000 - Building Blocks (2008)

Folk
Label: Grönland

1. Run (3:29)
  2. Over Soon (2:10)
  3. Don't Weigh Me Down (3:03)
  4. Get Up and Go (2:57)
  5. Pep Talk (3:14)
  6. Everybody & Me (2:23)
  7. The View (3:18)
Skilldigger
Op You Tube kwam ik via een filmpje van de Vancouver Film School uit bij een prachtige videoclip voor het nummer Get Up and Go, gemaakt door een student (Jordan Clarke) voor een project. De band kreeg het bij toeval te zien, bombardeerde het nummer tot single en gebruikt het fimpje nu als officiële videoclip. Het heeft de band in ieder geval op internet een flinke boost gegeven. En dat lijkt terecht. 'Get Up and Go' is een mooi akoestisch popliedje in de beste Amerikaanse traditie (en dat terwijl het volgens mij Britten zijn). Denk aan Danielson en -in iets mindere mate- Sufjan Stevens. Ook schiet de naam José Gonzalez me bij vlagen door het hoofd, terwijl de koortjes bijna automatisch iets Beatlesque krijgen. Zit nu de hele EP te luisteren en dat belooft veel goeds. Als voorschot 4*.

En voor wie nieuwsgierig is, is hier een link naar de clip:

avatar van pattje
Klinkt aardi zo op het eerste gehoor, eea doet me ook een beetje denken aan Talking Heads (die zang) en Clap your Hands SAy YEah ! Maar goed, dat is nog maar op het eerste gehoor. Eerst nog even de rest van de plaat luisteren

avatar van LittleBox
Aardig plaatje. Vrolijk en het doet mij denken aan de Dodo's. Maar eerlijk gezegd is het niet zo heel bijzonder.

avatar van Toelietoesh
Wat een geweldige plaat. Ik heb hem helaas te vaak geluisterd waardoor ik sommige nummers nu wel kan uitkotsen. Als je het goede muziek vind, maar niet heel speciaal moet je echt hun nieuwe (in februari 2010 word hij gereleased) ablum luisteren. Nog een behoorlijk stukje beter.