Sash! - The Best Of (2008)

Duitsland
Dance
Label: Hard2Beat

1. Encore une Fois (3:50)

met Sabine Ohmes

2. Ecuador (3:35)

3. Stay (3:32)

4. La Primavera (3:37)

met Patrizia Salvatore

5. Mysterious Times (3:34)

6. Move Mania (3:49)

met Shannon

7. Colour the World (3:38)

met Dr. Alban

8. Adelante (3:35)

met Peter Faulhammer en Rodriguez

9. Just Around the Hill [Dance Radio Edit] (3:42)

met Tina Cousins

10. With My Own Eyes (3:43)

met Inka Auhagen

11. Ganbareh (3:51)

met Mikio

12. Run (3:55)

met Boy George

13. I Believe (3:51)

met TJ Davis

14. It's My Life (3:18)
  15. Raindrops (Encore une Fois) [Kindervater Edit] (2:56)

met Stunt

16. Raindrops (Encore une Fois) [Fonzerelli Re-Work] (2:59)

met Stunt

17. Just Around the Hill (3:32)

met Tina Cousins

18. Ecuador [Javi Mula & Joan Reyes Remix] (6:17)

met Rodriguez

19. Ecuador [Will Bailey & Calvertron Remix] (6:14)

met Rodriguez

20. Ecuador [Bad Behaviour Remix] (6:23)

met Rodriguez

21. Stay [Cedric Gervais Vocal Remix] (7:05)

met La Trec

22. Stay [Fonzerelli Re-Work] (6:47)

met La Trec

23. Stay [Bass Slammers Remix] (5:26)

met La Trec

24. La Primavera [Static Shokx Remix] (5:25)

met Patrizia Salvatore

25. La Primavera [Twocker's Popcorn Remix] (7:07)

met Patrizia Salvatore

26. La Primavera [3Style Remix] (6:43)

met Patrizia Salvatore

27. Mysterious Times [7th Heaven Remix] (6:50)

met Tina Cousins

28. Mysterious Times [Spencer & Hill Remix] (6:16)

met Tina Cousins

29. Mysterious Times [Sound Selektaz Club Mix] (5:33)

avatar van friday the 13 th
Het schijnt dat dit een 2 disc album is. Het album dat ik namiddag heb gekocht heeft slechts 1 disc, uiteraard mis ik dus enkele (leuke) remixen.

Maar soit, Sash! was een populaire groep in de jaren 90 met enkele megasuccessen. De laatste jaren scoort de groep minder en hebben ze weinig nieuw hitmateriaal uitgebracht (op raindrops na dan). Dat maakt dat Best Of Sash! niet het enige "best of album" is en dat het album op zich niet echt iets toevoegd.

Dit terzijde gelaten is het een uitstekend album om in de auto te beluisteren of om op te zetten vlak voordat je naar een feestje gaat. Van het nummer ecaduor (3 versies staan op mijn cd) krijg ik altijd kippevel en vliegen de flashbacks rond mijn oren, een uitstekend nummer. Eigenlijk hebben alle nummers hun eigen waarde en zijn ze bijna allemaal topnummers en feestnummers. Van het kitsherige Move Mania naar de clubhit Adelante, het blijft goed. De enige nummers die me totaal niks zeggen zijn I Believe en Run. Beide nummers hebben nooit echt gescoord en behoren eigenlijk niet op een best of album. Beetje opvullers die twee.

Naast de originele tracks staan er allemaal remixen op. De ene wat beter dan de andere, maar zo kan de carriere van Sash! ook wel beschreven worden.

Al bij al een leuk album, zeker als het je enige album van Sash! is. Voor de mensen die al een best of album van Sash! hebben is het eigenlijk wat weggesmeten geld.

Ik heb dit album voor een deel van de nacht in het KLM-toestel gedraaid. Wat ik met Sash! heb is een bepaalde jeugdsentiment. Als jongeman van 11 jaar was ik zoekende naar alles en vooral naar mijn muzieksmaak. In die tijd vond ik Sash! helemaal geweldig. Vooral het nummer Mysterious Times was een van mijn lievelingsnummers. Daarnaast heb ik op een of andere manier een zwak voor La Primavera. Misschien komt het doordat de dame in die clip knap is en Italiaans praat.

De remixes heb ik voor een groot gedeelte links laten liggen, behalve die van Mysterious Times. Die vond ik op een of andere manier geslaagd. Als jij mij zou vragen of ik dit verzamelalbum wil hebben, zou ik nee zeggen. Ik vond het leuk om herinneringen opgehaald te hebben, maar ik ben verder gegaan in het leven.